Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση προληπτικής ιατρικής που υλοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο... πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERSYC με τίτλο: «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργιες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών» σε συνεργασία με την κοινωφελή επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και τον Δήμο Παγγαίου, από τις 28 Απριλίου έως και τις 13 Ιουνίου 2014.

Ο απολογισμός των αποτελεσμάτων της δράσης προληπτικής ιατρικής παρουσιάστηκε στις 24 Ιουνίου στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Η δράση της προληπτικής ιατρικής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς οι στόχοι που είχαν ορισθεί (εξέταση σε συνολικά 1.500-1.800 παιδιά) ξεπεράσθηκαν σε μεγάλο ποσοστό. Σε 31 μέρες εφαρμογής του προγράμματος εξετάστηκαν 1.988 παιδιά, κυρίως μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των δήμων Καβάλας και Παγγαίου ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 7.579 εξετάσεις.

Σημαντική και ουσιαστική υπήρξε η συμβολή στη δράση της κοινωφελούς επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια», του Δήμου Καβάλας και Παγγαίου καθώς και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας τους οποίους και ευχαρίστησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του απολογισμού του έργου. Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε «Σημαντική είναι η πίστη στη δύναμη της συνεργασίας για τη βελτίωση του επιπέδου υγείας των παιδιών».

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής σε παιδιά αποτελεί προσπάθεια του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να καταγράψει κλινικά ευρήματα ώστε να παραπέμψει τα παιδιά στα αρμόδια ιατρικά και κοινωνικά τμήματα του Οργανισμού για πιο εξειδικευμένη υποστήριξη και φροντίδα προκειμένου να προλάβει περιστατικά υγείας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!