Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

“Η Κόστα Ρίκα είναι δύσκολη και δυνατή αντίπαλος”, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Φερνάντο Σάντος, σημειώνοντας πως αν θέλει η Εθνική Ελλάδος να συνεχίσει να γράφει ιστορία, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι όπως τα δύο τελευταία, κόντρα σε Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού.

"Πρέπει να έχουμε χαμηλά το κεφάλι, όχι σκυμμένο", ξεκαθάρισε, ζητώντας βοήθεια από όλους, "γιατί όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα".

Ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε πως η ελληνική ομάδα έχει τη δική της ταυτότητα, σπάνια δέχεται γκολ και δημιουργεί ευκαιρίες με διάφορους τρόπους, όχι μόνο με αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα μειονεκτήματα που εντοπίζει στους Έλληνες παίκτες και στην ελληνική νοοτροπία γενικά.

“Παίζουμε καλά, έχουμε καλή ψυχολογία. Παίζουμε κακά, έχουμε κακή ψυχολογία. Αυτό δεν ισχύει. Είναι δικαιολογία. Δεν κοιτάμε τον καθρέφτη να πούμε τι κάναμε καλά για να βελτιωθούμε”, παρατήρησε, εξηγώντας πως “αυτό δεν είναι κριτική, αλλά η κατάθεση της πραγματικότητας”.

“Εμείς οι Έλληνες νομίζω ότι έχουμε κι άλλο ένα αρνητικό”, πρόσθεσε “Δίνουμε βάση στα αρνητικά μιας κατάστασης και όχι στα θετικά. Έτσι, δημιουργούμε μια αρνητική αύρα γύρω από την ομάδα και τους παίκτες”.

Αναφορικά με τον τραυματισμό του Παναγιώτη Κονέ, ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ανακοίνωσε πως ο Έλληνας μέσος είναι οριστικά εκτός Μουντιάλ, καθώς έχει ένα μυικό τραυματισμό που δεν μπορεί να ξεπεράσει εύκολα και να είναι 100% έτοιμος. Αντίθετα, για τον Ορέστη Καρνέζη, που επίσης αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού, τα νέα είναι καλύτερα. “Φαίνεται ότι μπλοκαρίστηκε η σπονδυλική του στήλη σε μια κίνηση που έκανε”, δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα είναι έτοιμος για το ματς με την Κόστα Ρίκα.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!