Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Αποπνικτική θα είναι σήμερα η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και της σκόνης από την βόρεια Αφρική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά 39 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 14 έως 36 στη βόρεια Ελλάδα, 17 έως 34 στη δυτική Ελλάδα, 20 έως 35 στο βόρειο Αιγαίο και από 20 έως 36 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Σταδιακή αλλαγή του καιρού θα σημειωθεί από την Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια τμήματα της χώρας.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
  • Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές το απόγευμα. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι: ασθενείς και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Άνεμοι: στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο και την Ήπειρο η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!