Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Οι κοντοί άνδρες ζουν περισσότερο από τους ψηλότερους τους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «PLoS One». 
Σύμφωνα με την έρευνα, το κοντό ανάστημα μπορεί να σχετίζεται με ένα γονίδιο που συνδέεται με τη μακροζωία. Μία προστατευτική μορφή του γονιδίου, που ονομάζεται FOXO3 , οδηγεί σε μικρότερο μέγεθος σώματος κατά τη διάρκεια της πρώιμης ανάπτυξης, αλλά είναι επίσης πιθανό να σημαίνει μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής .
Επιστήμονες από τις ΗΠΑ παρακολούθησαν επί δεκαετίες την πορεία της υγείας περισσότερων από 8.000 Αμερικανών ιαπωνικής καταγωγής, που είχαν γεννηθεί μεταξύ 1900 και 1919. Περίπου 1.200 από αυτούς τους άντρες έζησαν έως τα 90 και τα 100 τους χρόνια, ενώ σχεδόν 250 είναι ακόμα ζωντανοί.  
Επίσης οι πιο κοντοί άνδρες φάνηκε ότι είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να έχουν χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, και ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο στη διάρκεια της ζωής τους . 
Ο επικεφαλής της μελέτης δρ. Μπράντλεϋ Γουίλκοξ, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Γηριατρικής του Πανεπιστημίου της Χαβάης, δήλωσε ότι τα ευρήματα αυτά δεν είναι απόλυτα, αλλά παρέχουν μια ισχυρή σχέση μεταξύ του ύψους και της μακροζωίας . «Δεν έχει σημασία πόσο ψηλός είσαι, αλλά να ζεις ένα υγιεινό τρόπο ζωής», είπε.  
Τα νέα ευρήματα απηχούν εκείνα μιας μελέτης του 2012, που είχε διεξαχθεί στους άντρες της Σαρδηνίας και έδειξε ότι, οι κοντοί άντρες ζουν κατά μέσον όρο 2 χρόνια περισσότερα απ’ ό,τι οι ψηλοί. Στην ιταλική μελέτη είχε καταγραφεί η πορεία της υγείας και η διάρκεια της ζωής 500 ανδρών, οι οποίοι είχαν γεννηθεί μεταξύ 1866 και 1915.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!