Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ονομάζεται Huacachina και βρίσκεται στη μέση της ερήμου της περιοχής Ica του Περού. Είναι από τις ελάχιστες οάσεις που υπάρχουν σήμερα στην αμερικανική ήπειρο, και θεωρείται η ωραιότερη του κόσμου.
Ο μύθος λέει ότι μία πανέμορφη πριγκίπισσα των Inca, περιπλανιόταν ανάμεσα στους αμμόλοφους θαυμάζοντας την ομορφιά της σε έναν καθρέφτη που είχε μαζί της. Ένας κυνηγός που την συνάντησε θέλησε να την κατακτήσει και τρέχοντας εκείνη να ξεφύγει, ο καθρέφτης έπεσε από τα χέρια της και έσπασε. Στο σημείο όπου έσπασε ο καθρέφτης δημιουργήθηκε και η όαση Huacachina!
Είναι γνωστή και ως «όαση της Αμερικής», ενώ στο πανέμορφο αυτό μέρος μένουν μόνιμα λιγότεροι από 150 άνθρωποι. Στην ουσία πρόκειται για μία όαση-χωριό χτισμένο γύρω από μία μικρή φυσική λίμνη. Επειδή το νερό στο συγκεκριμένο σημείο είναι άφθονο, τα πάντα στην μικρή αυτή περιοχή είναι καταπράσινα, σε αντίθεση με το γυμνό τοπίο των αμμόλοφων που κυριαρχεί τριγύρω.
Με το πέρασμα των χρόνων το χωριό έχει μετατραπεί σε αγαπημένο προορισμό για τους κατοίκους των κοντινών πόλεων αλλά και για πολλούς τουρίστες που θέλουν να ζήσουν για λίγο στον μικρό αυτό παράδεισο της ερήμου. Άλλωστε τα ήρεμα νερά, οι πανέμορφοι φοίνικες, οι φιλόξενοι κάτοικοι, οι υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις και η μοναδικότητα του τοπίου εγγυώνται μία αξέχαστη εμπειρία.
echoes.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!