Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Τέλος μπαίνει στη διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ρ/σ Παραπολιτικά 90,1.
Ο υπουργός ανέφερε ότι «το πρόγραμμα κινητικότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων έχει ολοκληρωθεί ως προς το πρώτο του στάδιο», ενώ τόνισε πως το βασικό μειονέκτημα της διαδικασίας είναι πως «συνέδεε την κινητικότητα, που είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, με τις απολύσεις.»
Παρόλα αυτά  «καταφέραμε και συμφωνήσαμε με την τρόικα ότι στο εξής η κινητικότητα δεν θα είναι συνδεδεμένη με απολύσεις» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων
«Η μεταρρύθμιση είναι παρεξηγημένη έννοια, συνδέεται με αύξηση φόρων ή με μείωση μισθών. Η μεταρρύθμιση είναι μια πιο σύνθετη έννοια.»  είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Να αναφέρω ένα παράδειγμα από το δικό μας υπουργείο. Έχουμε κάνει μια συνολική αξιολόγηση όλων των δομών της κεντρικής διοίκησης και έχουμε καταθέσει στο ΣτΕ νέους οργανισμούς των Υπουργείων. Οι δομές των υπουργείων περιορίζονται κατά 40%, επαναπροσδιορίζουμε την αποστολή των υπουργείων, εξασφαλίζουμε ότι για κάθε θέση ευθύνης στο Δημόσιο θα υπάρχει μια σαφής περιγραφή. Συνδέουμε την αναδιάρθρωση των δομών με την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.» 
Οι ευρωεκλογές δεν είναι εθνικές εκλογές
Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο υπουργός ανέφερε πως δεν είναι εθνικές εκλογές και παρόλο που θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα, δεν θα πρέπει να γίνει  αναγωγή των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών σε επίπεδο εθνικών εκλογών.
Μεγάλος ηττημένος των ευρωεκλογών θα είναι σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.
aftodioikisi.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!