Δευτέρα 21 Απριλίου 2014



Είχε ήδη ανέβει το δικό της Γολγοθά σε μια Μεγάλη Εβδομάδα που απώλεσε οριστικά δυο τίτλους και απομακρύνθηκε αισθητά από τον τρίτο. Υποδεχόμενη την Athetic Bilbao του Ernesto Valverde έψαχνε την ευκαιρία να αποτινάξει από πάνω της το πέπλο της απογοήτευσης  και να ανασάνει σε μια τελευταία προσπάθεια ανάκαμψης και διεκδίκησης του πρωταθλήματος, παρόλο που πλέον αυτό εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των άλλων. 

Ο Tata Martino, που για πολλούς θεωρείται ήδη παρελθόν, έχοντας ισοφαρίσει το αρνητικό σερί τριών συνεχόμενων ηττών του Louis Van Gaal από το 2003 δεν θα ήθελε σίγουρα να γράψει το όνομα του δίπλα σε αυτό του Ολλανδού που κατέχει και το ρεκόρ των τεσσάρων σερί ηττών από την περίοδο 1999-2000. Με επιθετικό σχήμα πίεσε από την αρχή για το γκολ  το οποίο όμως δεν ήρθε είτε λόγω αστοχίας , απόρροια του εμφανέστατου άγχους, είτε λόγω σωτήριων  επεμβάσεων του Gorka Iraizoz. Στο 30’ ανάποδο ψαλίδι του Aduriz κατέληξε στο δοκάρι του Pinto ενώ την ίδια τύχη είχε σουτ του Alexis δυο λεπτά αργότερα. 
Στην επανάληψη οι Βάσκοι μπήκαν πιο επιθετικά και πίεσαν τη Barcelona έξω από την περιοχή της. Τα λάθη των αμυντικών έρχονταν το ένα πίσω από το άλλο και σε ένα από αυτά στο 50’ο Aduriz πλάσαρε υποδειγματικά τον Pinto γράφοντας το 0-1 . Τα λευκά μαντήλια έκαναν την εμφάνιση τους στις κερκίδες του Camp Nou μετά από χρόνια και ο εκνευρισμός μεταφέρθηκε κι εντός γηπέδου όπου οι Blaugrana για τα επόμενα δέκα λεπτά πελαγοδρομούσαν. Το ένστικτό όμως της επιβίωσης και η αγωνιστικότητα ορισμένων παικτών , όπως οι Alexis, Pedro , Macherano, άλλαξαν την κατάσταση . Σε αυτό βοήθησε και η Bilbao οι παίκτες της οποίας δεν κλείστηκαν και συνέχισαν να πιέζουν ψηλά δίνοντας χώρους για γρήγορες αντεπιθέσεις. Η είσοδος του Cesk στη θέση του Xavi ,παρόλο που έγινε δεκτή με κάποιες αποδοκιμασίες, βοήθησε και στο 72’ σε δικό του πλασέ παρενέβη ο Pedro κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Iraizoz που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει εκπληκτική επέμβαση σε πλασέ του ίδιου. Ο ενθουσιασμός επανήλθε και δυο λεπτά αργότερα ο Messi  με απευθείας χτύπημα φάουλ που είχε κερδίσει ο ίδιος έκανε την ολική ανατροπή.  Από το σημείο εκείνο και μετά το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ρώσικη ρουλέτα με τις επιθέσεις να εναλλάσσονται  εκατέρωθεν. Στο 90’ ο Tello μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα μπερδεύτηκε και δεν πλάσαρε σωστά ενώ στις καθυστερήσεις ο Macherano με αυτοθυσία έδιωξε την μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή μετά το σουτ του Mikel Rico κρατώντας την πολύτιμη νίκη που όλοι στη Βαρκελώνη ελπίζουν να επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας. 
Από τη πλευρά των φιλοξενούμενων η ήττα αυτή βάζει σε κίνδυνο την τέταρτη θέση που μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε εξασφαλισμένη αφού πλέον η Sevilla έφτασε στο -3. Την επόμενη αγωνιστική οι δυο ομάδες συγκρούονται στο San Mames σε ένα παιχνίδι φωτιά που θα αναδείξει κατά πάσα πιθανότητα το τέταρτο εισιτήριο για το  ChL.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!