Δευτέρα 21 Απριλίου 2014


Κυπελλούχος Ολλανδίας στέφθηκε αυτό το weekend ο Θανάσης Καραγκούνης ( φωτο) αφού η Zwolle πέτυχε μεγάλη νίκη 5-1 επί του Ajax στον τελικό του KNVB Beker και κατέκτησε το τρόπαιο. Ο νεαρός  μέσος , που δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του,  είναι ο τέταρτος  Έλληνας που κερδίζει αυτό τον τίτλο. Είχαν προηγηθεί ο Νίκος Μαχλάς το 2001-2002, και ακολούθησαν οι Άγγελος Χαριστέας και Γιάννης Αναστασίου την περίοδο 2005-2006, όλοι με τη φανέλα του Ajax. Αξίζει πάντως να σταθούμε λίγο παραπάνω στον συγκεκριμένο αγώνα που στιγματίστηκε από την καθυστερημένη έναρξη λόγω ρίψης καπνογόνων από τους οπαδούς του Αίαντα που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Το παιχνίδι τελικά ξεκίνησε μόλις καθάρισε το τοπίο  αλλά η διοίκηση του Ajax έβγαλε την επομένη ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγγνώμη  από όλους για τη συμπεριφορά των οπαδών της και δηλώνει ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να συλληφθούν οι οπαδοί που έριξαν τα καπνογόνα. Οποιαδήποτε σύγκριση με εγχώριες καταστάσεις είναι μάταιη. Στα σημαντικά γεγονότα αυτού του weekend επίσης το νέο γκολ του Σαμαρά όπως και το πρώτο για φέτος του Ταχτσίδη με την Torino. Να επισημάνουμε εδώ και μια περίεργη σύμπτωση. Οι δυο Έλληνες παίκτες σκόραραν σε παιχνίδια που έληξαν 3-3, πέτυχαν το γκολ που ισοφάριζε σε 2-2 και σκόραραν με διαφορά μόλις 10 λεπτών. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν. Αναλυτικά τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών στις ομάδες του εξωτερικού:

ΑΓΓΛΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Ήταν και πάλι βασικός στην ήττα με 1-2 από τη Millwall
ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Βρέθηκε μετά από πολύ μεγάλο διάστημα στην αποστολή και είδε από τον πάγκο τους συμπαίκτες του να πετυχαίνουν τεράστια νίκη 1-2 επί της Chelsea μέσα στο Stamford Bridge.
ΒΕΛΛΙΟΣ ( BLACKPOOL) : Εκτός αποστολής στην ισοπαλία 1-1 με Brighton.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ –ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ( FULLHAM) : Εκτός αποστολής και πάλι ο Μήτρογλου ενώ ο Καραγκούνης μπήκε ως αλλαγή στο 56’ στην ήττα 3-1 από την Tottenham .

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND)  : Σταθερή αξία στην ενδεκάδα του Klopp ο Σωκράτης ήταν παρών για 90’ λεπτά στη νέα μεγάλη νίκη με 4-2 επί της Mainz
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Εκτός αποστολής στην ήττα 3-1 από τη Stuttgart του Huub Stevens.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Εκτός αποστολής στην εκτός έδρας νίκη 1-4 επί της Nurnberg.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ( KAISERSLAUTERN) : Έμεινε στον πάγκο των αναπληρωματικών στη νίκη  3-2 επί της FCV Franfurt.
ΜΑΛΕΖΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ( FORTUNA DUSSELDORF) : Εκτός αποστολής ο Γιαννιώτας , στον πάγκο ο Μαλεζάς στη νίκη 0-3 επί της Sandhausen.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Βασικός ο Βύντρα, εκτός αποστολής λόγω καρτών ο Καράμπελας στην λευκή εντός έδρας ισοπαλία με τη Getafe
ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Εξαργύρωσε την καταπληκτική του εμφάνιση με τη Barcelona ξεκινώντας βασικός  για δεύτερο σερί παιχνίδι. Μόνο που αυτή τη φορά είδε την εστία του να παραβιάζεται 4 φορές  τις δυο πρώτες μάλιστα από συμπαίκτες του στη βαριά ήττα 4-0 από τη Sevilla

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Βασικός ο Λάζαρος εκτός λόγω τραυματισμού ο Κονέ στην ήττα 1-0 από τη Juventus.
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Μπήκε αλλαγή στο 65’ και δυο λεπτά αργότερα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Lazio με ωραίο σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Η Torino κρατούσε τη νίκη έως το 94’ όταν και ισοφαρίστηκε 3-3.
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Μπήκε αλλαγή στο 66’ αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του που γνώρισε άλλη μια ήττα με 1-2 από την Cagliari.
ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) : Βασικός  ως συνήθως στην εκτός έδρας νίκη 1-2 επί της Atalanta.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Μπήκε αλλαγή στο 86’ και συνέβαλλε στην προσπάθεια της ομάδας του κρατήσει την εκτός έδρας νίκη 0-1 επί της Fiorentina.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Ήταν στον πάγκο της ομάδας του στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη 1-2 επί της Genoa.
ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SPEZIA) : Αγωνίστηκε βασικός και πάλι στη νίκη 1-0 επί της Siena.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTIC) : Ήταν να μην πάρει μπρος ο διεθνής επιθετικός και ο Σάντος μπορεί να χαμογελάσει επιτέλους. Σημείωσε νέο γκολ στο 56’ στην εκτός έδρας ισοπαλία 3-3 με την Motherwell
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΥ. ( ROSS COUNTY) : Αγωνίστηκε βασικός στην ήττα 2-0 από τη Hearts.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Τα είπαμε και στην εισαγωγή, μπορεί να μην αγωνίστηκε αλλά ο τίτλος μπήκε στο βιογραφικό του. Μακάρι να δει πολλούς ακόμα στην καριέρα του.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Βασικός στη νίκη 3-2 επί της Zulte Waregem,  για τα JPL Play off 1.
ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Δεύτερη σερί παρουσία στη βασική ενδεκάδα και δεύτερη νίκη 2-0 επί της Cercle Brugge,  για τα JPL play off 2B.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : Βασικός στην ήττα 3-1 από τη Rizespor.

ΤΖΙΩΛΗΣ ( KAYSERISPOR) : Ξεκίνησε βασικός αλλά έγινε αλλαγή στο ημίχρονο στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Akhisaspor.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!