Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Το πρώτο βήμα της εκτός Αττικής αναμένεται να κάνει μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα η αλυσίδα σούπερμάρκετ Σκλαβενίτης, δημιουργώντας το πρώτο κατάστημα της στην Κόρινθο.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έξοδο της αλυσίδας Σκλαβενίτης από την Αττική.
Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, το πρώτο κατάστημα εκτός των τειχών της Αττικής, θα δημιουργηθεί στην Κόρινθο τέλη του έτους ή στις αρχές του 2015 ενώ στα σχέδια είναι και η δημιουργία νέων αποθηκών στους επόμενους μήνες προκειμένου αυτές να στηρίξουν το νέο επενδυτικό βήμα της αλυσίδας.
Την έξοδο της αλυσίδας από την Αττική επιβεβαίωσε και επισήμως χθες ο Απόστολος Αποστολάκος, γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Σκλαβενίτης μιλώντας στο συνέδριο CEO Forum 2014.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η αλυσίδα έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια 180 εκατ. ευρώ, πέρυσι αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 1.100 άτομα –σ.σ. σήμερα η αλυσίδα απασχολεί 8.600 άτομα- ενώ σχολιάζοντας την απόφαση της Σκλαβενίτης να δοκιμάσει την τύχη της εκτός των τειχών της Αττικής είπε «κάνουμε μικρά βήματα, όπως οι ορειβάτες».
Βέβαια στην περίπτωση της Αττικής η αλυσίδα μέσα σε διάστημα επτά ετών και εν μέσω κρίσης σχεδόν τριπλασίασε το δίκτυο των καταστημάτων της και από 38 που αριθμούσε αυτό το 2007 στο τέλος του 2013 αριθμεί 110 σημεία. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο στόχος που έχει θέσει η διοίκηση είναι η διατήρηση της ηγετικής θέσης της αλυσίδας στην Αττική. Σε ότι αφορά στην πορεία των οικονομικών της μεγεθών οι πωλήσεις της Σκλαβενίτης διαμορφώθηκαν το 2012 στα 1,230 δισ. ευρώ από 1,260 δισ. ευρώ το 2011, τα κέρδη μετά φόρων της άγγιξαν 12,184 εκατ. ευρώ από 13,937 το 2011.

http://www.fpress.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!