Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Υπέρβαρα ή και παχύσαρκα είναι τα παιδιά που έχουν στο δωμάτιό τους τηλεόραση, ανεξάρτητα από το πόσες ώρες παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα.
Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η ύπαρξη τηλεόρασης στο παιδικό δωμάτιο επηρεάζει την υγεία των παιδιών αρνητικά.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Pediatrics και αναφέρουν ότι η τηλεόραση διακόπτει τον ύπνο των παιδιών και επίσης επηρεάζει τις επιλογές τους σε ό,τι αφορά τη διατροφή, λόγω των διαφημίσεων που απευθύνονται σ' αυτά, όπως εκείνες για έτοιμα σνακ, γλυκίσματα και αναψυκτικά.
Στη μελέτη συμμετείχαν τουλάχιστον 6.500 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας από δέκα έως 14 ετών, από τα οποία εκείνα που παρουσίαζαν πιο αυξημένο βάρος σε σχέση με τα υπόλοιπα ήταν αυτά που είχαν στο δωμάτιό τους τηλεόραση.
Κατά τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι τα τρία στα πέντε παιδιά είχαν τηλεόραση στο δωμάτιό τους και πως σε σχέση με τα υπόλοιπα το βάρος τους ήταν στην καλύτερη περίπτωση μεγαλύτερο κατά μισό κιλό.
Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν παρόμοιες μελέτες και για τη σχέση άλλων ηλεκτρονικών συσκευών με την παιδική παχυσαρκία, αφού τα laptop, τα tablet και τα κινητά χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τα παιδιά, τα οποία συχνά βλέπουν τηλεοπτικά προγράμματα μέσω αυτών και όχι στη συσκευή της τηλεόρασης.

http://www.naftemporiki.gr
Categories: ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!