Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Χωρίς δήμιο έχει μείνει για άλλη μια φορά η Σρι Λάνκα, αφού ο τελευταίος που προσλήφθηκε πριν από λίγες ημέρες έπαθε.. σύγκρυο όταν αντίκρισε για πρώτη φορά το ικρίωμα και υπέβαλε την παραίτησή του.

Η Υπηρεσία Φυλακών της χώρας διόρισε τον νέο δήμιο μόλις την περασμένη εβδομάδα, επιλέγοντας μεταξύ 176 υποψηφίων. Πέρσι είχαν διοριστεί δύο άλλοι δήμιοι, αλλά κανείς τους δεν εμφανίστηκε για να πιάσει δουλειά.

"Τον εκπαιδεύσαμε για μία εβδομάδα αλλά παραιτήθηκε μόλις είδε την αγχόνη, λέγοντας ότι δεν θέλει αυτή τη θέση", είπε ο γενικός επιθεωρητής των φυλακών Τσαντραράτνα Παλεγκάμα. "Μου είπε ότι ταράχτηκε όταν αντίκρισε το ικρίωμα. . . Την επόμενη φορά θα δείξουμε την αγχόνη στους υποψηφίους προτού να τους εκπαιδεύσουμε", πρόσθεσε.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο παραιτηθείς δήμιος με τα ευαίσθητα νεύρα στην πραγματικότητα θα έφερε μόνο τον "ανατριχιαστικό" τίτλο: δεν επρόκειτο να κρεμάσει κανέναν, αφού τα καθήκοντά του είναι απλώς διοικητικής φύσης.
Στη Σρι Λάνκα δεν έχει γίνει καμία εκτέλεση από το 1976 αν και στις φυλακές κρατούνται σήμερα 405 θανατοποινίτες.

Ωστόσο, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της εγκληματικότητας —βιασμοί, δολοφονίες, εμπόριο ναρκωτικών και κακοποίηση ανηλίκων— μετά τη λήξη του 25ετούς πολέμου εναντίον των Τίγρεων των Τάμιλ, το 2009, πολλοί νομικοί και πολιτικοί ασκούν πιέσεις για την επαναφορά της θανατικής ποινής στη χώρα.

http://www.newsit.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!