Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Όλα δείχνουν ότι η μέρα που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νερό… ως καύσιμο, πλησιάζει!
Ένα αποφασιστικό βήμα προς την τελειοποίηση της «τεχνητής φωτοσύνθεσης» πραγματοποίησαν επιστήμονες του Εθνικού Εργαστηρίου Berkeley της Καλιφόρνια. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Gary Moore, έχουν επινοήσει ένα μοριακό σύστημα το οποίο είναι σε θέσει να χρησιμοποιήσει το φως του ήλιου, για να μετατρέψει το υδρογόνου που προέρχεται από το νερό σε αέριο το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί.
Η συγκεκριμένη ριζοσπαστική τεχνική, με απλά λόγια σημαίνει ότι το νεράκι που όλοι μας απολαμβάνουμε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως… καύσιμο! Η δημοσίευση της ερευνητικής ομάδας σε επιστημονικό περιοδικό, ισχυρίζεται ότι το 90% των ηλεκτρονίων που παράγονται από το σύστημα, αποθηκεύονται στα μόρια υδρογόνου. Η συσκευή αυτή, απορροφά το ορατό φως του ήλιου, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια. Από αυτήν την ενέργεια, απομονώνονται τα ηλεκτρόνια που διασπούν τους δεσμούς μεταξύ υδρογόνου και οξυγόνου στο νερό. Έτσι, προκύπτει μοριακό υδρογόνο!
Σε τελική ανάλυση, όπως αναφέρει σε δήλωση του ο δρ. Moore, το πρόβλημα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είναι θέμα αποθήκευσης. Η ερευνητική του ομάδα, κατάφερε να αποθηκεύσει την ενέργεια αυτή και να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, επιτρέποντας να χρησιμοποιήσουμε το νερό ως καύσιμο.
Αυτό που μένει να δούμε, είναι αν αυτή η μέθοδος, που πρόκειται να φέρει τα πάνω κάτω στη βιομηχανία καυσίμων, θα εμπορευματοποιηθεί.

http://www.alexiptoto.com 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!