Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Η ΔΕΗ πωλείται, κατά 30%, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2015, αλλά μαζί με εργοστάσια και ορυχεία ο νέος ιδιώτης ιδιοκτήτης θα πάρει προίκα και το αντίστοιχο τμήμα των καταναλωτών που σήμερα παίρνουν ρεύμα μέσω της δημόσιας επιχείρησης.
Οι καταναλωτές θέλουν δεν θέλουν μετά την πώληση θα βρεθούν σε ιδιώτη πάροχο ρεύματος και Κύριος είδε τι θα συμβεί από κει και πέρα.
Η πρόβλεψη είναι συγκεκριμένη, για τέσσερις μήνες οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να φύγουν από τον ιδιώτη, ενώ για το ίδιο διάστημα ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να κάνει αλλαγές στα τιμολόγια.
Από ‘κει και μετά όμως;
Μια πολύ μεγάλη ομάδα καταναλωτών απολαμβάνει σήμερα με απόφαση του κράτους ειδικά τιμολόγια, θα τα διατηρήσει ο ιδιώτης;… Απίθανο.
Άρα αυτοί τουλάχιστον θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να αλλάξουν πάροχο.
Οι υπόλοιποι καταναλωτές;
Και βέβαια θα μπορούν να επιστρέψουν στη δημόσια επιχείρηση, ωστόσο και αυτοί θα πρέπει να ταλαιπωρηθούν με νέες αιτήσεις, συνδέσεις κλπ
Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να δώσει δικαίωμα επιλογής στους καταναλωτές. Προφανώς ο στόχος είναι να λειτουργήσουν έστω για ένα τετράμηνο ως δέλεαρ οι 2.000.000 καταναλωτές για τους υποψήφιους αγοραστές και ταυτόχρονα ένα έτοιμο πελατολόγιο στον νέο ιδιώτη πάροχο.

http://www.alexiptoto.com 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!