Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τρεις Έλληνες φιγουράρουν στη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου που δημοσίευσε το FORBES.

 Ο Σπύρος Λάτσης, καταλαμβάνει την 506η θέση με 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 100 εκατ. λιγότερα σε σχέση με το 2013. Πάντως, από τα στοιχεία του Forbes προκύπτει ότι σε σχέση με το 2008, ο Σπύρος Λάτσης έχει απολέσει το 70% της περιουσίας του, κυρίως λόγω της απώλειας της τράπεζας Eurobank.

O Αριστοτέλης Μιστακίδης και ο Φίλιππος Νιάρχος κατατάσσονται και οι δύο στην θέση 687 με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ο καθένας.
Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι καθώς οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη έγιναν 1645 ενώ προστέθηκαν 268 καινούργιοι μέσα σε μόλις έναν χρόνο. Ο πλούτος τους αθροίζεται στα 6,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι η ταχύτητα με την οποία οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι.

Οι δισεκατομμυριούχοι της γης, κατάφεραν να αυξήσουν την περιουσία τους κατά ένα ολόκληρο τρισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε μόλις έναν χρόνο.

Θέλετε και κάτι ποιο εντυπωσιακό; Υπάρχουν 31 δισεκατομμυριούχοι οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει καν τα 40. Η νεότερη λέγεται Perenna Kei η οποία έκλεψε τον τίτλο του νεώτερου δισεκατομμυριούχου από τον συνιδρυτή του Facebook Dustin Moskovitz.

Οι 39 νεώτεροι δισεκατομμυριούχοι ελέγχουν από κοινού το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 115,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Φυσικά, κυριαρχεί ο Mark Zuckerberg.

Και ο μεγαλομέτοχος της WhatsApp Jan Koum δεν πηγαίνει πίσω μετά την απόφαση της Facebook να δαπανήσει 16 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Αυτά με τα …νιάτα. Πάμε τώρα στους πρωταγωνιστές του 2014.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια, ο Bill Gatesεπιστρέφει στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω του τον πρωταθλητή των προηγούμενων ετών, τον μεξικανό Carlos Slim Helu.

O mr Zara Amancio Ortega κατατάσσεται στην 3η θέση και ο Warren Baffet στην 4η θέση.

Τα ποσά έχουν το δικό τους ενδιαφέρον

BillGates: 76 δις. δολάρια
CarlosSlimHelu: 72 δις δολάρια
AmancioOrtega: 64 δις. δολάρια
WarrenBuffet: 58,2 δις. δολάρια
LarryEllison: 48 δις. δολάρια
Charles Koch: 40 δισεκατομμύρια δολάρια
David Koch: 40 δις. δολάρια
Sheldon Adelson 38 δις. δολάρια
ChristyWalton: 36,7 δις. δολάρια
JimWalton: 34,7 δις. δολάρια

http://peiraxtiri.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!