Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014


Η τεχνολογία προχωρεί, αφήνοντας πίσω της τα παλαιότερα επιτεύγματα. Τρανό παράδειγμα η σταδιακή «εγκατάλειψη» των επιτραπέζιων υπολογιστών, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι χρήστες επιλέγουν πλέον να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο, μέσω των smartphone και των tablet τους.
Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, σε έρευνα που πραγματοποίησε η Focus Bari, για την χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε πως τον Δεκέμβριο του 2013 έχει πέσει η χρήση μέσω υπολογιστών, αλλά και λάπτοπ, ενώ αυξήθηκε κατακόρυφα η χρήση μέσω του κινητού τηλεφώνου και των tablet.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα και τα στοιχεία της Focus Bari, η χρήση του λάπτοπ για «σερφάρισμα» έχει πέσει στο 61% από το 74% του Ιουνίου, ενώ η χρήση σταθερού υπολογιστή έχει πέσει από το 53% στο 52%.
Από την άλλη η χρήση κινητού τηλεφώνου για πλοήγηση στο διαδίκτυο ανέβηκε στο 39% από το 33%. Η χρήση tablet/iPad για περιήγηση στο διαδίκτυο αυξήθηκε ελάχιστα από το 8% στο 9%.
Ακόμη, η γενική χρήση tablet και ipad αυξήθηκε κατά 0.4%, από το 6,3% στο 5,9%, ενώ 197.000 άτομα (103.000 άνδρες και 93.000 γυναίκες) δηλώνουν πως σκοπεύουν να αγοράσουν tablet pc τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: iefimerida.gr


Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!