Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014


Η Μπαρτσελόνα έκανε την καλύτερη προετοιμασία πριν από τη δοκιμασία της στην Αγγλία με τη Μάντσεστερ Σίτι, διαλύοντας τη Ράγιο Βαγεκάνο με 6-0 και τον Λιονέλ Μέσι να καταρρίπτει ακόμα ένα ρεκόρ. Επιστροφή στις νίκες για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που επιβλήθηκε 3-0 της Βαγιαδολίδ για την 24η αγωνιστική της Primera Division.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε τα 29 γκολ απέναντι στη Ράγιο Βαγεκάνο στα τελευταία 6 παιχνίδια, μετά από το επιβλητικό 6-0 του "Καμπ Νόου". Οι φιλοξενούμενοι δεν βάζουν μυαλό κι επιμένουν να παίζουν με ψηλά την άμυνά τους, με συνέπεια οι Καταλανοί να φτάνουν πολύ εύκολα στην εστία του Ρουμπέν και να ανακτούν την πρώτη θέση, έστω και στην ισοβαθμία με την Ατλέτικο Μαδρίτης (και πιθανότατα και τη Ρεάλ). Μόλις στο 2ο λεπτό ο Αντριάνο έδωσε τον τόνο της συνάντησης ανοίγοντας το σκορ. Πρωταγωνιστής, όμως, σε ακόμα ένα παιχνίδι των πρωταθλητών Ισπανίας, όφειλε να είναι ένας.
Ο Λιονέλ Μέσι βρήκε δίχτυα στο 36ο λεπτό και έφτασε τα 336 γκολ με την "μπλαουγκράνα" φανέλα, ξεπερνώντας το ρεκόρ σκοραρίσματος με έναν ισπανικό σύλλογο που κρατούσε ο Τέλμο Θάρα από τη δεκαετία του '50 με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ταυτόχρονα, έπιασε τον Αλφρέντο ντι Στέφανο στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ της Primera Division με 227 γκολ. Το παιχνίδι απέκτησε τυπικό χαρακτήρα, αφού δύο γρήγορα τέρματα των Αλέξις Σάντσες και Πέδρο με την έναρξη του 2ου μέρους εκτόξευσαν το σκορ στο 4-0. Η ομάδα του Πάκο Χέμεθ δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν νίκησε τον Βίκτορ Βαλδές, με τους γηπεδούχους να μην επαναπαύονται. Ο Μέσι σκόραρε ξανά προτού γίνει αλλαγή και ο Νεϊμάρ που μπήκε στη θέση του Πέδρο έβαλε το "κερασάκι" στην τούρτα με ένα πανέμορφο τέρμα στο 89'.

Μετά από 3 σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις δίχως να σκοράρει, η Ατλέτικο Μαδρίτης βρήκε τα πατήματά της και νίκησε άνετα τηΒαγιαδολίδ με 3-0 στο "Βιθέντε Καλδερόν". Μόλις 4 λεπτά χρειάστηκαν οι "ροχιμπλάνκος" ώστε να διαλύσουν κάθε σύννεφο κρίσης που πλανήθηκε τις τελευταίες ημέρες πάνω από τα κεφάλια τους. Οι δύο ήττες από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Copa del Rey και η αναπάντεχη αποτυχία στην Αλμερία θα μπορούσαν να πάρουν από κάτω την ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε, αλλά μέσα σε 4 λεπτά είχε έρθει η απόλυτη ανάταση. Ο Ραούλ Γκαρθία δικαίωσε τον Αργεντινό τεχνικό που τον εμπιστεύεται ως επιθετικό τις τελευταίες εβδομάδες και ένα λεπτό αργότερα ο Ντιέγο Κόστα έκανε το 2-0 με το 21ο φετινό τέρμα του, πλησιάζοντας σε απόσταση γκολ από τον αρχισκόρερ της κατηγορίας, Κριστιάνο Ρονάλντο.
Η Βαγιαδολίδ, μία από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας, δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει μετά από μία τόσο κακή εκκίνηση. Παρατάχθηκε άκρως αμυντικά και ο Χάβι Γκέρα δεν απείλησε την αντίπαλη εστία, η οποία μετά από καιρό περιελάμβανε την επιβλητική μορφή του Τιμπό Κουρτουά. Ο Βέλγος δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμία στιγμή στον αγώνα, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν 4 άστοχα σουτ όλα κι όλα στο παιχνίδι, με συνέπεια το τελικό σκορ να διαμορφωθεί από έναν γηπεδούχο, τον MVP της συνάντησης, Ντιέγο Γοδίν.

Δείτε τα γκολ των αναμετρήσεων : http://www.contra.gr



Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!