Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014



Θα ήταν πολύ βαρύ για τους Πολίτες και τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να κάνουν τρίτη συνολικά και δεύτερη στην έδρα τους ήττα από την Τσέλσι. Γι' αυτό, η Σίτι ήταν μία κλάση πάνω από τους Μπλε στον αγώνα για τον 5ο γύρο του FA Cup και παρότι το δεύτερο γκολ είναι καθαρά οφσάιντ, η νίκη και η πρόκρισή της είναι δικαιότατη.
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και οι Citizens εκτός από τη νίκη, απάντησαν και στο σπάσιμο του σερί της Τσέλσι στο ματς του «Etihad». Οι Μπλε στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος είχαν κρατήσει την αντίπαλό τους στο «μηδέν» στην έδρα της για πρώτη φορά μετά από 61 αγώνες και τώρα η Σίτι άφησε την Τσέλσι χωρίς να σκοράρει σε αγώνα Κυπέλλου μετά από 32 ματς! Η κλήρωση για τα ματς των «8» δεν έχει γίνει ακόμα.
Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σερ Τομ Φίνεϊ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ο Φίνεϊ έπαιξε 76 αγώνες με την Εθνική Αγγλίας και υπήρξε θρύλος της Πρέστον, με την οποία πέτυχε 187 γκολ σε περισσότερες από 400 εμφανίσεις. Εξω από το γήπεδο του συλλόγου υπάρχει άγαλμά του και μέσα σε αυτό κερκίδα που φέρει το όνομά του. Το 1998 απέκτησε τον τίτλο του Σερ.
Το ματς ήταν μονόλογος των γηπεδούχων, με την Τσέλσι να μην βγάζει σε καμία περίπτωση το πάθος του αγώνα πρωταθλήματος και να μην κάνει ούτε μία φάση της προκοπής στον αγώνα. Ενα ξέσπασμα των Πολιτών στο πρώτο μέρος ήταν ικανό για να της δώσει το προβάδισμα. Στο 15' ο Τουρέ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Τσεχ απέκρουσε, ο Γιόβετιτς βρέθηκε σε καλή θέση όμως ο Τσέχος γίγαντας πρόλαβε να ακουμπήσει λίγο τη μπάλα, η οποία βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και πήγε κόρνερ.
Στο επόμενο λεπτό ο Μαυροβούνιος επιθετικός μπόρεσε να κάνει τη ζημιά. Ο Σίλβα έδωσε στον Τζέκο, ο Βόσνιος άνοιξε ωραία προς τα δεξιά στον Γιόβετιτς ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα -δοκάρι και μέσα- νίκησε τον Τσεχ για το 1-0, που έμεινε μέχρι το ημίχρονο, αφού ο Τζέκο νικήθηκε σε καλό σουτ από τον Τσεχ (24').
Η ανωτερότητα των Πολιτών φάνηκε και στον πίνακα του σκορ στο 67', αφού η Τσέλσι δεν μπόρεσε ποτέ να βγει με προϋποθέσεις από την άμυνά της και μοιραία έχασε και αποκλείστηκε. Σε μία φάση που ξεκίνησε από την άμυνα και την πάσα του Κομπανί, ο Νασρί πήρε μπάλα, έβγαλε στον Σίλβα που έκανε κάθετη κίνηση και ο Ισπανός -ήταν οφσάιντ- έδωσε ξανά στον Γάλλο που έκανε στην κενή εστία το τελικό 2-0.

Διάβασε περισσότερα στο: http://www.gazzetta.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!