Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, τα «ΒορΟινά», μία από τις πιο σημαντικές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, δίνουν για μια ακόμη φορά ραντεβού με το Αθηναϊκό κοινό στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων «Τα ΒορΟινά» της ένωσης οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα παρουσιαστεί μια μεγάλη συλλογή από ετικέτες ελληνικών και ξένων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οίνους λευκούς, ροζέ και ερυθρούς από νέες και παλαιωμένες σοδειές, μονοποικιλιακούς ή από χαρμάνια, ξηρούς, αφρώδεις, γλυκείς καθώς και μια μεγάλη ποικιλία αποσταγμάτων και να γνωρίσουν από κοντά παλαιούς και νέους παραγωγούς.

Με την ευκαιρία μάλιστα της επετείου των 10 χρόνων παρουσίας τους τα «ΒορΟινά» έχουν ετοιμάσει μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις προγραμματισμένες για την «ΒορΟινή» εβδομάδα που προηγείται της κεντρικής εκδήλωσης με στόχο να αναδείξουν ακόμη περισσότερο το βορειοελλαδίτικο κρασί και τις ποικιλίες του, να μυήσουν τους οινόφιλους στην απόλαυσή του, και μέσα από μαθήματα μαγειρικής με γνωστούς σεφ να δημιουργήσουν ταιριαστές γεύσεις.

Ταυτόχρονα γνωστοί οινολόγοι και οινοχόοι θα προσφέρουν σε οινόφιλους και επαγγελματίες μια σειρά από σεμινάρια και κάθετες γευσιγνωσίες για να μας γνωρίσουν ακόμη καλύτερα τις Βορειοελλαδίτικες ποικιλίες και τα χαρμάνια τους.

Το βορειοελλαδίτικο κρασί θα παρουσιαστεί επίσης σε επιλεγμένα εστιατόρια, bars, cafe και wine bars, μέσα από θεματικές βραδιές και ειδικά μενού που θα ετοιμάσουν προς τιμή των ΒορΟινών, συμμετέχοντας έτσι στην επέτειο των 10 χρόνων.

www.voroina.gr

Ξενοδοχείο Grande Bretagne Αίθουσα Grand Ballroom

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ώρες λειτουργίας: 12.00-18.00 για επαγγελματίες

18.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό (Είσοδος: 5 ευρώ)


Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και κάνετε τις κρατήσεις σας έγκαιρα.
tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!