Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Υπογράφεται τη Δευτέρα η προγραμματική Σύμβαση για τη θαλάσσια συγκοινωνία Θεσσαλονίκης μεταξύ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού και της Εγνατία Οδός Α.Ε.

Η εταιρεία ανέλαβε την ευθύνη της μελετητικής ωρίμανσης και δημοπράτησης του έργου ενώ στο πλαίσιο αυτό εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ για το έργο, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Προσπελασιμότητας (ΕΠΕΠ), η οποία εγκρίθηκε με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2015 και περιλαμβάνει, σε πρώτη φάση, τις απαραίτητες μελέτες και υποστηρικτικές ενέργειες για την πλήρη μελετητική και διοικητική ωρίμανσή του.

Ο κύριος όγκος των μελετών προβλέπεται ότι θα διεξαχθεί με δύο διεθνείς διαγωνισμούς. Ο πρώτος περιλαμβάνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τις απαιτούμενες Μελέτες Λιμενικών των Προβλητών – στάσεων και βρίσκεται σε στάδιο δημοσιοποίησης ενώ ο δεύτερος περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες μελέτες των κτιριακών εγκαταστάσεων των στάσεων. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την ωρίμανση της διοικητικής οργάνωσης του συστήματος της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης.
tanea.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!