Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η Google ετοιμάζεται να «ταράξει τα νερά» στην παγκόσμια αγορά αεροπορικών κρατήσεων και να προκαλέσει ακόμα και τα μεγαλύτερα sites σύγκρισης τιμών.

Ήδη διαθέτει μια υπηρεσία σύγκρισης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων, όπου συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, χωρίς όμως να περιλαμβάνει τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους.
Στη νέα της υπηρεσία, που αναμένεται να λανσαριστεί τον προσεχή Μάρτιο, θα υπάρχουν και οι low cost αεροπορικές και οι χρήστες θα κλικάρουν και θα μεταφέρονται απευθείας στο site των εταιρειών.
Η Google δεν θα χρεώνει καθόλου τους αερομεταφορείς και τα κέρδη της θα προέρχονται από διαφημίσεις.

Οι online κρατήσεις ενισχύονται

Οι online κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς και η βιομηχανία τώρα εστιάζει στις κρατήσεις μέσω κινητών ηλεκτρονικών συσκευών (τηλέφωνα, tablets). Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας WorldPay , που ειδικεύεται στις πληρωμές αεροπορικών εταιρειών, έδειξε ότι το ένα τρίτο των αεροπορικών εταιρειών πρόκειται να προσφέρουν τα επόμενα δύο χρόνια πολλές νέες δυνατότητες ηλεκτρονικών πληρωμών στους καταναλωτές.
Στην έρευνα – που συμμετείχαν 56 αεροπορικές εταιρείες είτε χαμηλού κόστους, είτε παραδοσιακές – διαπιστώθηκε ότι οι πληρωμές μέσω κινητών ηλεκτρονικών συσκευών, είναι ένας βασικός τομέας που τώρα εστιάζουν. Μάλιστα περισσότερες από τις μισές (57%) αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν ότι τα έσοδα τους μέσω κινητών ηλεκτρονικών συσκευών τα επόμενα δύο χρόνια θα ενισχυθούν και θα είναι ίσα με αυτά των πιστωτικών καρτών.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!