Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ο μεταβολισμός σας ‘κυβερνάται’ σε ένα βαθμό από γενετικούς παράγοντες, αλλά μπορεί να επιθυμείτε να τον ενισχύσετε με φυσικό τρόπο, τρώγοντας σωστά. Επιλέξτε τις ακόλουθες 9 τροφές για να αυξήσετε τη δύναμη του οργανισμού σας να καίει λίπος. 



Ασπράδι αυγού

Το ασπράδι των αυγών είναι πλούσιο σε αμινοξέα, που βοηθούν το μεταβολισμό, δήλωσε ο διατροφολόγος David Grotto.Τα αυγά επίσης περιέχουν πρωτεΐνες και βιταμίνη D.

Άπαχο κρέας

Το άπαχο κρέας είναι γεμάτο σίδηρο. Έλλειψη του μετάλλου, μπορούν να επιβραδύνουν το μεταβολισμό. Να καταναλώνετε 3 έως 4 μερίδες τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως το κοτόπουλο ή τα ενισχυμένα δημητριακά.

Νερό


Αν είστε ακόμα και λίγο αφυδατωμένος, ο μεταβολισμός σας μπορεί να επιβραδύνεται, δήλωσε ο Dr. Scott Isaacs, του Emory University School of Medicine. Tip: Να πίνετε κρύο νερό που ωθεί τον οργανισμό σας να καίει περισσότερες θερμίδες για να το ζεστάνει.

Πιπεριές τσίλι


Οι πιπεριές τσίλι περιέχουν καψαϊκίνη, χημική ουσία που μπορεί να ωθήσει τον μεταβολισμό σας σε υψηλότερη ταχύτητα, δήλωσε ο Isaacs και προτείνει μια κουταλιά κομμένες πιπεριές στο γεύμα σας μια φορά την ημέρα. ΟΙ πιπεριές τσίλι είναι επίσης πηγή βιταμίνης C.

Καφές

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physiology & Behavior ανακάλυψε ότι ο μέσος μεταβολικός ρυθμός ανθρώπων που κατανάλωναν καφέ με καφεΐνη ήταν 16% υψηλότερος από όσους κατανάλωναν ντεκαφεΪνέ.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει φυτική ουσία που ονομάζεται EGCG, η οποία προάγει το κάψιμο του λίπους, σύμφωνα με έρευνα.

Γάλα

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τον Michael Zemel, πρώην διευθυντή του Ινστιτούτου Διατροφολογίας του πανεπιστημίου του Τεννεσσί, υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ασβεστίου μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει τον οργανισμό να μεταβολίσει το λίπος πιο αποτελεσματικά.

Ολική άλεση

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως βοηθούν τον οργανισμό σας να κάψει περισσότερο λίπος, επειδή χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια να διασπαστούν σε σχέση με τα κατεργασμένα δημητριακά, όπως λευκό ψωμί και ζυμαρικά. Τα προϊόντα ολικής αλέσεως που είναι πλούσια σε ίνες, όπως το καστανό ρύζι και η βρώμη είναι καλές επιλογές.

Φακές

Περίπου το 20% των γυναικών έχουν έλλειψη σιδήρου, που είναι κακό νέο για την περίμετρο της μέσης σας. Ο οργανισμός σας δεν μπορεί να δράσει τόσο αποτελεσματικά για να κάψει θερμίδες αν έχει έλλειψη αυτού που χρειάζεται για να δράση σωστά. Ένα φλιτζάνι φακές δίνει το 35% των καθημερινών αναγκών σε σίδηρο.

http://www.iatronet.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!