Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Σε πόσες επιχειρησιακές συμβάσεις έχετε δει να συμφωνούν εργοδότης και εργαζόμενος ότι αν ο δεύτερος παίξει το ρόλο του...αστυνομικού θα εισπράττει και επίδομα; Το έκανε η Lidl στην επιχειρησιακή σύμβαση η οποία λήγει σε λίγες ημέρες. Πιθανότατα η πρόβλεψη για καταβολή bonus, θα υπάρξει και στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση. 

Στην Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές (διοίκηση και εργαζόμενοι) προβλέπεται: αμοιβή 30 ευρώ στους εργαζόμενους που θα ανακαλύψουν κάποιον να κλέβει τόσο από το κατάστημα όσο και από τις αποθήκες της εταιρίας. Αν και η εταιρία στα καταστήματα της έχει προσλάβει security για αυτή τη δουλειά, φάινεται πως δεν της είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει περιπτώσεις κλοπών από τα καταστήματα της και είπε να βάλει στο "παιχνίδι" και τους εργαζόμενους.... έναντι αμοιβής.

Ετσι, πέρα από τις αυξημένες αρμοδιότητες των υπαλλήλων της αλυσίδας, καλούνται να συλλαμβάνουν και κλέφτες ακόμη και στις αποθήκες όπου πρόσβαση έχουν μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Να σημειωθεί ότι για την Lidl υπάρχει έρευνα -η οποία έχει αποσταλεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού -από την οποία προκύπτει ότι η εταιρία πουλάει ακόμη και 100% ακριβότερα τα προϊόντα της στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού. Αν και η έρευνα έχει αποσταλεί στα αρμόδια όργανα από τον Μαϊο του 2012... μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση.

Μπορείτε να διαβάσετε την επιχειρησιακή σύμβαση της γερμανικής αλυσίδας supermarket κάνοντας κλικ εδώ. 

http://www.fpress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!