Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013


Όλα διαθέτουν compact διαστάσεις με αστικό προσανατολισμό
Η Suzuki παρουσίασε στο Σαλόνι του Τόκιο τα νέα concept crossovers της, το compact Crosshiker, το X-LANDER, διάδοχο του Jimny, το μίνι HUSTLER (και σε coupe), καθώς και το iV-4.

Τα πρωτότυπα μοντέλα της Suzuki έκαναν την εμφάνισή τους στο Σαλόνι του Τόκιο προωθώντας το σλόγκαν της ιαπωνικής φίρμας «μικρά αυτοκίνητα για ένα μεγάλο μέλλον», μιας και όλα διαθέτουν compact διαστάσεις με αστικό προσανατολισμό και τροφοδοτούνται από μικρού κυβισμού κινητήρες.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη εικόνα βλέπουμε το Crosshiker, ένα ελαφρύ, περίπου 810 κιλά, πρωτότυπο με διαστάσεις παρόμοιες ενός compact αυτοκινήτου, το οποίο εφοδιάζεται από έναν νέο 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα.

Επίσης, στη δεύτερη φωτογραφία φαίνεται το νέο X-LANDER, που, όπως ανακοινώθηκε, πατά στην πλατφόρμα του Jimny και διαθέτει σύστημα 4κίνησης, ενώ φέρει ένα 1,3 λτ. μοτέρ, το οποίο συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Μάλιστα, το εν λόγω concept ενσωματώνει και υβριδική τεχνολογία, καθώς διαθέτει κι έναν βοηθητικό ηλεκτροκινητήρα, για περισσότερη ώθηση.

Στην τρίτη εικόνα, εμφανίζεται το «ιδιαίτερο» HUSTLER, που είναι ένα πρωτότυπο μίνι crossover και το οποίο, κατά την εταιρεία, συνδυάζει την «άνεση και πρακτικότητα στο εσωτερικό του, με τα πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά εξωτερικά».Επίσης, η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε και την έκδοση coupe του HUSTLER, το οποίο –επί της ουσίας- είναι 5θυρο, απλά οι πίσω πόρτες είναι «κρυφές» και φέρει μία πανοραμική ηλιοροφή.

Τέλος, το iV-4 Concept είναι ένα ακόμα compact SUV, που έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και θα αποτελέσει έναν δυνατό ανταγωνιστή για την κατηγορία των μικρών crossover, όπως είναι το Nissan Juke και το Renault Captur.
















Πηγή: autotriti.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!