Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ο Εθνικό Ινστιτούτο Γραφενίου του Μάντσεστερ είναι ο νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού καινοτόμου προφυλακτικού που είχε εξαγγείλει πριν από μερικούς μήνες το Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.
Στόχος της νέας εφεύρεσης ήταν η ανάπτυξη ασφαλέστερων και λεπτότερων προφυλακτικών. Οπως ανακοινώθηκε, το νέο προφυλακτικό θα αποτελείται από γραφένιο, το «μαγικό» για πολλούς υλικό της νέας τεχνολογίας, με πρόσμειξη από λάτεξ, δηλαδή το υλικό από το οποίο φτιάχνονται σήμερα τα προφυλακτικά. Το τελικό προϊόν «μεγιστοποιεί την απόλαυση από τη σεξουαλική πράξη και έτσι θα ενθαρρύνει τη χρήση του», όπως είπαν οι ειδικοί του Ινστιτούτου.
Το γραφένιο ανακαλύφθηκε το 2004 από τους ρώσους επιστήμονες Αντρέ Τζέιμ και Κόστα Νοβοζέλοφ στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και αποτελεί το λεπτότερο, ελαφρύτερο και ανθεκτικότερο υλικό που υπάρχει σήμερα. «Ενα νέο προφυλακτικό που δεν θα είναι άβολο και δεν θα μειώνει την απόλαυση κατά την ερωτική σεξουαλική επαφή θα αποτελέσει ισχυρό όπλο στη μάχη κατά της φτώχειας», δήλωσε ο δρ Πάπα Σαλίφ, επικεφαλής της ομάδας για το AIDS στο Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. «Από τότε που ανακαλύφθηκε το γραφένιο, οι άνθρωποι αναρωτιούνται πότε θα μπει στην καθημερινότητά τους», δήλωσε ο δρ Αραβίν Βιτζαγιαραγχαβάν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που θα αναπτύξει τη νέα γενιά προφυλακτικών. «Σήμερα οι άνθρωποι φαντάζονται τη χρήση του γραφενίου σε οθόνες κινητών τηλεφώνων, συσκευασίες τροφίμων και αισθητήρες. Αν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί με επιτυχία, το γραφένιο θα μπει στην καθημερινότητά μας με τον πιο άμεσο τρόπο», προσέθεσε.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Γραφενίου στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ιδρύθηκε με χορηγία ύψους 27,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
tanea.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!