Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Με εκδήλωση ενδιαφέροντος οι πλήρωση των θέσεων από δημοτικούς υπαλλήλους

Προχωρά από το δήμο Aγρινίου η υλοποίηση του Τμήματος Ελέγχου Κοινόχρηστων Χώρων, όπως είχε αποφασιστεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου. Το νεοϊδρυθέν τμήμα, θα στελεχωθεί από ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους του δήμου και θα υποκαταστήσει την καταργηθείσα δημοτική αστυνομία, με τη μεταφορά σ’ αυτό αρμοδιοτήτων της, κυρίως αυτών που έχουν να κάνουν με την ελεγχόμενη στάθμευση.

Προκειμένου να υλοποιηθεί η δημιουργία του τμήματος, απαιτήθηκε η τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικών υπηρεσιών του δήμου, η οποία έχει ήδη γίνει. Η απόφαση έχει σταλθεί στην περιφέρεια, και σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου, πρώην προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας, ο οποίος πλέον θα είναι επικεφαλής του τμήματος ελέγχου, απομένει μόνο η τυπική έγκρισή της.

Έπειτα, η απόφαση θα δημοσιευτεί σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσει να ξεκινήσει η λειτουργία της υπηρεσίας στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Ήδη έχει ζητηθεί από το δήμο να προχωρήσουν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος όσοι δημοτικοί υπάλληλοι ενδιαφέρονται να στελεχώσουν το νέο τμήμα. Σε αυτό θα τοποθετηθούν οι 2 δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν παραμείνει στην υπηρεσία του δήμου, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν ακόμα 6-8 άτομα ώστε να γίνει πλήρης στελέχωση και να μπορεί να λειτουργεί πρωί και απόγευμα.

Το Τμήμα Ελέγχου Κοινόχρηστων Χώρων, θα έχει κάποιες από τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομία, η οποία καταργήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι αρμοδιότητες αφορούν κυρίως στην ελεγχόμενη στάθμευση και αγορανομικές διατάξεις του δήμου. Τα σημεία ελεγχόμενης στάσης που έχουν δημιουργηθεί από το δήμο Αγρινίου (ΣΕΣ), θα περάσουν στην ευθύνη του τμήματος αυτού, ενώ ο έλεγχος του παράνομου παρκαρίσματος θα παραμείνει αρμοδιότητα της Τροχαίας.

Ο λόγος για τον οποίο θα γίνει αυτό είναι ότι σύμφωνα με το νόμο, κάποιοι έλεγχοι μπορούν να διενεργούνται μόνο από εκπαιδευμένο προσωπικό, όπως είναι αυτό της αστυνομίας. Έτσι, κλήσεις για παράνομα παρκαρίσματα όπως είναι επάνω σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, γωνίες δρόμων και κίτρινες γραμμές, θα κόβονται από την τροχαία, όπως γίνεται και μέχρι τώρα. Καθώς όμως το ΣΕΣ αποτελεί κανονιστική απόφαση του δήμου Αγρινίου, δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα ώστε ο έλεγχος να περάσει εξ’ ολοκλήρου στο Τμήμα Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων, το οποίο όπως είπαμε θα τεθεί σε λειτουργία πιθανότατα από 1/1/2014.

 http://www.agrinionews.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!