Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Τη λέξη «Selfie», που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το αυτοπορτρέτο, μια φωτογραφία του εαυτού του που τραβά ο ίδιος ο χρήστης, συνήθως μέσω smartphone ή webcam, ανακήρυξε το Λεξικό της Οξφόρδης ως «λέξη της χρονιάς». Η απόφαση βασίστηκε στο ότι αυξήθηκε κατά 17.000% η χρήση της σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Η λέξη επιλέχθηκε «αφού απέκτησε κεκτημένη ταχύτητα στον αγγλόφωνο κόσμο το 2013 καθώς εξελίχθηκε από τον κόσμο των social media σε μια κοινόχρηστη συντόμευση για την αυτο-φωτογραφία», τονίζεται σε ανακοίνωση.

H λέξη δεν ανακαλύφθηκε εφέτος. Για την ακρίβεια οι ειδικοί του Λεξικού της Οξφόρδης την είχαν εντοπίσει από το 2002 σε κάποιες ομάδες Αυστραλών.

Ωστόσο το 2013 μοιάζει όντως να είναι η χρονιά του «selfie». Καβαλώντας στο κύμα των social media, όπου (σχεδόν) τα πάντα μπορούν να αναρτηθούν και με τη βοήθεια της διάδοσης των smartphones, άσημοι αλλά και διάσημοι είδαν τα αυτοπορτρέτα τους να αναπαράγονται έπειτα από τα πιο συμβατικά μέσα ενημέρωσης και η συγκεκριμένη λέξη να βρίσκεται δίπλα σε ειδήσεις για πολιτικούς ή ακόμη και για τον πάπα της Ρώμης!

Διότι μέσα στο 2013 και ο πάπας Φραγκίσκος υπήρξε πρωταγωνιστής σε μια «selfie» φωτογραφία.



Πέρα από τον πάπα Φραγκίσκο και η Χίλαρι Κλίντον με την κόρη της Τσέλσι ανακάλυψαν την αμφίβολη χαρά μιας πόζας «selfie».


tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!