Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013







Το slag.gr, επίσημος συνεργάτης του Cosmo.gr, ανακάλυψε απίθανα gadgets που θα κάθε λάτρης του ποδηλάτου θα ήθελε να αποκτήσει.

Από τη Νάνσυ Κωστακοπούλου

Τα παλιά τα χρόνια τα gadgets που φροντίζαμε να υπάρχουν στα ποδήλατά μας ήταν συνήθως θήκη για ένα μπουκάλι με νερό, κουδουνάκι, αλυσίδα για κλείδωμα, μπρος/πίσω φώτα πορείας (εννοείται κανένας λόγος για κράνος ή άλλα προστατευτικά) και συνήθως τα παρατούσαμε στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Πλέον διανύουμε μια περίοδο που το ποδήλατο εκτός από παιδικό-εφηβικό μεταφορικό μέσο, για να κάνεις κόντρες με τον γείτονα και να σπας τα μούτρα σου στις σούζες, έχει αποκτήσει φανατικό κοινό στις ηλικίες 25 plus 20.. something καθώς εκτός από τον παράγοντα fitness είναι eco friendly αλλά -κυρίως- money saver.

Οπότε πλέον δεν θα σε κοιτάξει κανείς περίεργα αν κατέβεις στο κέντρο με το ποδήλατο, ούτε θα σου πει grow up πάρε αυτοκίνητο. Ο μόνος λόγος που θα σε κοιτάξει κάποιος είναι για να τσεκάρει τι gadgets έχεις πάνω στο ποδήλατό σου, γιατί τι σόι ποδηλάτης είσαι χωρίς αυτά; Ε; Μετά από μία μικρή έρευνα σου παρουσιάζω τα 7 πιο cool gadgets που μπορείς να αποκτήσεις, plus 2 πιο οικονομικά και χαριτωμένα.

Hammerhead Social Bike Navigation ($85.00)

Αυτό το διαστημικό gadgetάκι θα σε βοηθήσει να μη χαθείς όταν πάρεις τα όρη και τα άγρια βουνά αναζητώντας την περιπέτεια εκεί έξω. Μετά από μια επιτυχημένη crowd-funding εκστρατεία στο Dragon Innovation το Hammerhead θα είναι διαθέσιμο τον Ιούνη του 2014 για το κοινό. Είναι συμβατό με ios και android συσκευές, συνδέεται με bluetooth με το κινητό σου, είναι βολικό για νυχτερινές βόλτες και φυσικά είναι waterproof. Μέσω του αντίστοιχου app που υπάρχει μπορείς να δηλώσεις τις προτιμήσεις σου (απόσταση, τοποθεσία, δυσκολία διαδρομής) και να μοιραστείς την οποιαδήποτε διαδρομή με τους φίλους σου και να κανονίσετε έναν αγώνα μιας και το ‘compete live’ είναι ένα ακόμα awesome χαρακτηριστικό που έχει.













Bikespike ($129.00)

Το Bikespike είναι το ιδανικό αντικλεπτικό gadget καθώς συνδυάζει την GPS και την cellular τεχνολογία επιτρέποντας στον εκάστοτε χρήστη να ξέρει ακριβώς που είναι το ποδήλατό του κάθε στιγμή. Μέσω των web και mobile applications μπορείς να ορίσεις εκτός από τις ζώνες στις οποίες κινείσαι, έτσι ώστε αν ποτέ το ποδήλατο βρεθεί εκτός αυτών να χτυπήσει ο συναγερμός, και την ευαισθησία κίνησης για να μην χτυπάει με το παραμικρό. Η πιο τέλεια λειτουργία του είναι αυτή της ειδοποίησης προεπιλεγμένων ατόμων από τον χρήστη σε περίπτωση που έχει ατύχημα με την ακριβή τοποθεσία για να πάνε να τον βοηθήσουν. Κυκλοφορεί σε 2 πακέτα, το Commuter ($4.99/ μήνα) και το Pro Plan ($6.99/ μήνα) και φορτίζει μέσω usb.
















Led Gloves by Doppelganger (άτιμα!)

Βαρέθηκες να σηκώνεις το χέρι όταν θες να στρίψεις και να μην σου δίνει κανείς σημασία; Ε βαρέθηκες το ξέρω, για αυτό σου προτείνω αυτά τα γάντια με ενσωματωμένο Led flash που αντικαθιστούν τα ζογκλερικά που έκανες μέχρι τώρα. Τα φλασάκια κολλάνε με velcro πάνω στα γάντια, λειτουργούν με μπαταρία που αλλάζεις πανεύκολα μόνος σου και είναι τέλεια τρέχα να τα παραγγείλεις.













City Wheels by Revo Lights

Στο θέμα ‘κάνω ποδήλατο το βράδυ και φοβάμαι μην με πάρουν σβάρνα τα αυτοκίνητα’ βασίστηκε η εταιρεία Revo Lights και έτσι μέσω ενός επιτυχημένου Kickstarter είναι σε θέση να παρουσιάσει τη σειρά City Wheels. Δύο ‘τόξα’ με τεχνολογία φωτισμού Led τοποθετούνται απλά στις ρόδες του ποδηλάτου σου και φορτίζουν μέσω usb. Σε αντίθεση με τα κλασσικά φώτα που τοποθετούνται στο τιμόνι, τα City Wheels προσφέρουν φωτισμό 360 μοιρών και διευκολύνουν πολύ τις νυχτερινές σου εξορμήσεις. Το full set για τις σειρές road και hybrid 700 series κοστίζει $229.00 και το full set για τις σειρές road and hybrid bikes 700c x 18-25 κοστίζει $499.00.













Foldable Helmet by Carrera

Ως γνωστόν ό,τι κάνεις πρέπει να το κάνεις με στυλ. Γιατί όχι λοιπόν και στην ποδηλασία; Η Carrera γνωστή για τα κομψά της προιόντα μας παρουσιάζει το πρώτο κράνος που διπλώνει (όχι τελείως) τόσο όσο χρειάζεται για να το βάλεις στην τσάντα σου και να μη το κρατάς στο χέρι. Εξαιρετικής vintage αισθητικής και design το Foldable Helmet μετά από 3 χρόνια σκέψεων και επανασχεδιασμού (για να πετύχουν το maximum της ασφάλειας) είναι έτοιμο να στολίσει και να προστατέψει το κεφάλι του κάθε ποδηλάτη που θα το εμπιστευτεί. Κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα και η τιμή του σε διάφορα online shops κυμαίνεται από £35.00 – £75.



BioLogic PostPump™ 2.0 Seatpost ($50.00)

Αυτό και αν είναι το ιδανικό bike gadget. Πες ότι παθαίνεις φούιτ (χο χο) τι κάνεις; Κατεβαίνεις από το ποδηλατάκι σου, ξεβιδώνεις τη σέλα σου, τσουπ να την η τρόμπα. Είναι κατασκευασμένη για σπαστά (Tern) ποδήλατα με εσωτερική διάμετρο σωλήνα σέλας 33.9 cm, είναι συμβατή με τις βαλβίδες Presta και Schrader και βγαίνει σε μαύρο και ασημί χρώμα.










The bike shelf ($299.00)

Ωραία τα on road gadgets. Τι γίνεται off road; Παρατάς το ποδήλατό σου στο μπαλκόνι; Όχι βέβαια, γιατί μπορείς τώρα να αποκτήσεις το τέλειο Bike Shelf που σχεδίασε ο Chris Brigham. Βγαίνει σε ξύλο black walnut, και σε white ash και τα δύο με φινίρισμα danish oil. Είναι ένα ράφι εξαιρετικής αντοχής και design και μπορεί να λειτουργήσει στον χώρο και ως ράφι για τα βιβλία σου.
















Τώρα αν αυτά που σου πρότεινα είναι over budget μπορείς να πάρεις το χαριτωμένο Fuuvi Charly Bicycle Bell που κοστίζει μόνο $20.00 ή την τέλεια Fuuvi Charly Kotori Bicycle Lock που κοστίζει $30.00.
slag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!