Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση της εταιρείας Fokas να προχωρήσει σε αίτηση πτώχευσης, μετά την έξωσή της από το κτίριο της Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας, για ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία δεν έχει άλλη λύση, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, ενώ η απώλεια του καταστήματος στην Τσιμισκή, για το οποίο η Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό, ήταν η χαριστική βολή για την ιστορική επιχείρηση.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η πλευρά της εταιρείας, σε πρόσφατη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, είχε αναφέρει ότι "οι πιστώτριες τράπεζες έχουν δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης τους στην εταιρεία και ήδη έχουν αποδεχθεί και το business plan που κατατέθηκε για την εξυγίανση και κατ' επέκταση τη βιωσιμότητά της", όμως ο ισχυρισμός αυτός δεν επιβεβαιώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι Έλληνες και ξένοι επενδυτές - μεταξύ των οποίων και η ATTICA - έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μίσθωση του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή.

http://www.news.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!