Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου IANOS, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τρεις κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου.

Οι  κύκλοι τραγουδιών που θα ερμηνευθούν, «Επιτάφιος», «Ρωμιοσύνη» και  «Τα δεκαοκτώ λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας», έχουν πλέον ταυτισθεί με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, καθώς πέτυχαν σε κρίσιμες στιγμές να εκφράσουν τη λαϊκή συνείδηση.

Ερμηνεύουν: Λάκης Χαλκιάς, Βασίλης Λέκκας

Συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

Γιάννης Μπελώνης, πιάνο

Γιάννης Ματσούκας, μπουζούκι

Ξενοφών Συμβουλίδης, μπαγλαμάς, πνευστά

Σταύρος Καβαλιεράτος, κοντραμπάσο

Στέφανος Θεοδωράκης ‑ Παπαγγελίδης, κρουστά

Τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις μουσικές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη. Άλλωστε, οι δημιουργίες του Ρίτσου συνάντησαν το ευρύ κοινό όταν μελοποιήθηκαν από τον Μίκη Θεοδωράκη. Η φιλία που τους ένωνε, μέσα από τη μακρόχρονη συνεργασία τους, έγινε σχέση ζωής, καθοριστική για τη μετέπειτα καλλιτεχνική τους πορεία. Καρπός της δημιουργικής αυτής συνεύρεσης είναι μία πληθώρα τραγουδιών που έχουν χαράξει ανεξίτηλα τις σελίδες της σύγχρονης μουσικής ιστορίας, διαμορφώνοντας την πολιτιστική ταυτότητα για εκατομμύρια Έλληνες εντός και εκτός συνόρων.

Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα)

Παρασκευή & Σάββατο 1 & 2 Νοεμβρίου 2013, 21:30

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, 20:00

Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€ | Πληροφορίες ‑ Κρατήσεις: 210 32 17 810

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ: Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) και στο http://www.ianos.gr

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo ianosradio.gr

Οι πόρτες ανοίγουν Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:30. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!