Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013




Χαράς ευαγγέλια αυτή την εβδομάδα για τους φίλους των Ισπανικών ομάδων αλλά και του Ισπανικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Η διεξαγωγή εμβόλιμα της 11ης αγωνιστικής και μάλιστα σε δόσεις δημιούργησε καθημερινή αγωνιστική κίνηση στα γήπεδα αλλά και τις οθόνες των τηλεοράσεων για τους ανά την υφήλιο θαυμαστές .
Η αρχή έγινε την Τρίτη , πριν προλάβει ακόμα να στεγνώσει το μελάνι από τις αντιδράσεις για το El Clasico, με την Barcelona να φιλοξενείται στο Balaidos από τη Celta στον πάγκο της οποίας βρίσκεται ένα δικό της παιδί, ο Luis Enrique, το όνομα του οποίου έπαιξε το καλοκαίρι ως ένας από τους μνηστήρες του πάγκου των Καταλανών. Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της η Barca επικράτησε με 0-3 σχετικά εύκολα, έχοντας τον Cesk Fabregas σε εξαιρετική μέρα να πετυχαίνει 2 γκολ και να έχει συμμετοχή στο τρίτο. Το σημαντικότερο όμως γεγονός αυτού του αγώνα , κατά τη γνώμη μου, είναι η επιβεβαίωση ότι ο Tata Martino, γυρνάει σελίδα στο παραδοσιακό παιχνίδι ολοκληρωτικής κατοχής που κέρδισε τίτλους και τον παγκόσμιο θαυμασμό επί Pepe Guardiola, αλλά πλέον είναι αντιμετωπίσιμο και κυρίως στα παιχνίδια με ομάδες υψηλού επιπέδου. Ο Martinez δεν δίστασε να κατεβάσει απέναντι στη Celta δυο αμυντικά χαφ και να ψάξει το γκολ στις κόντρες με τους γρήγορους Pedro και Alexis όπως δεν είχε διστάσει και στο Clasico να αντικαταστήσει τον Iniesta με τον Song για να κρατήσει το σκορ, μια αλλαγή που θα φαινόταν αδιανόητη τα προηγούμενα χρόνια. Όσο τα αποτελέσματα θα δικαιώνουν αυτές τις επιλογές δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το λιγότερο ελκυστικό θέαμα, το οποίο όμως ,για να μην παρεξηγηθώ, εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλότατο επίπεδο. Πως αλλιώς θα ήταν εξάλλου σε μια ομάδα με παίκτες όπως ο Messi, o Neymar ή ο Iniesta.
Την ίδια μέρα Espanyol και Malaga έμειναν στο 0-0
Την Τετάρτη μεγάλο παιχνίδι έγινε στη Μαδρίτη ανάμεσα σε Real και Sevilla. Οι δυο ομάδες προσέφεραν εξαιρετικό θέαμα και το τελικό 7-3 μαρτυρά του λόγου το αληθές. Ο Ronaldo ήταν για άλλη μια φορά ο πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας 3 γκολ ενώ από δυο σημείωσαν οι Benzema και Bale. Η νίκη των Μαδριλένων δεν ήλθε τόσο εύκολα όσο μαρτυρά το σκορ αφού οι φιλοξενούμενοι άντεξαν ένα ημίχρονο με το σκορ να είναι κλειστό στο 3-2, ήταν όμως ένα καλό φάρμακο για τις πληγές που άφησε το Clasico και κυρίως τη σκληρή κριτική που έγινε στον Carlo Ancelotti για τις επιλογές του όσον αφορά τη χρησιμοποίηση του Ramos στο κέντρο και του ανέτοιμου Bale.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια τα αποτελέσματα ήταν Valencia-Almeria 1-2, Valladolid-Real Sociedad 2-2, Osasuna-Rayo  3-1
Σειρά παίρνει σήμερα η εκπληκτική Atletico του Diego Simeone που ταξιδεύει στη Γρανάδα για να αντιμετωπίσει στο Nuevo los Camenes την τοπική ομάδα του πρώην προπονητή του Άρη Lucas Alcaraz και του Ορέστη Καρνέζη . Οι ροχιμπλάνκος βρίσκονταν μόλις ένα βαθμό από την κορυφή πριν από την αγωνιστική και η νίκη φαντάζει μονόδρομος στην πορεία τίτλου που ακολουθούν. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αγώνες Villarreal- Getafe, Bilbao-Elche και Real Betis-Levante.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!