Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Μια μπύρα με 67% αλκοόλ, δημιουργήθηκε από μια σκωτσέζικη ζυθοποιία, η οποία κατείχε ήδη το ρεκόρ για την πιο δυνατή ale του κόσμου, μετά από δηλώσεις των θαυμαστών ότι ήταν «αδύναμη».
«Το Δηλητήριο του Φιδιού» είναι η τελευταία δημιουργία της ζυθοποιίας Brewmeister στο Moray και παρασκευάζεται με καπνιστή τύρφη βύνης και δύο ποικιλίες ζύμης, μια μπύρας και μια σαμπάνιας.
Όπως όλες οι μπύρες που έχουν ξεπεράσει τα όρια των αλκοολικών βαθμών, η ψύξη κατά την διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης-πολλές φορές- είναι ουσιώδης.
Οι ζυθοποιοί Lewis Shand και John McKenzie χρειάστηκαν εννέα μήνες να δημιουργήσουν την μπύρα αφού κάποιοι από τους θαυμαστές είπαν ότι η μπύρα «Αρμαγεδδών», 65%, δεν είχε δυνατή γεύση.
Μιλώντας στο Daily Record, ο Shand δήλωσε: ¨Το Δηλητήριο του Φιδιού είναι σίγουρα πιο έντονο στην γεύση. Με τον Αρμαγεδδών προσπαθήσαμε να αποκρύψουμε την γεύση κάνοντας τον αρκετά λιπαρό.
» Νομίζαμε πως αν ήταν αρκετά δυνατή η γεύση, δεν θα άρεσε στον κόσμο. Όμως το πρόβλημα που συναντήσαμε ήταν ότι ο κόσμος δήλωσε πως δεν έπρεπε να επιχειρήσουμε να καλύψουμε την ένταση».
«Μερικοί δήλωσαν πως δεν πίστευαν ότι είναι 65%, έτσι αυτή τη φορά αποφασίσαμε να βγούμε έξω πλήρως. Ήμασταν πολύ ευγενικοί την τελευταία φορά».
Η μπύρα κυκλοφορεί με μια προειδοποίηση στην ετικέτα λέγοντας στους καταναλωτές να μην πιουν παραπάνω από μια τη φορά. Ένα μπουκάλι 275ml κοστίζει $50.
Ο Αρμαγεδδών, που κυκλοφόρησε πέρυσι, έφερε ένα αποτελεσματικό τέλος στον πόλεμο των σούπερ-μπυρών του 2010-12.
Η μάχη για υπεροχή ξεκίνησε το 2010 όταν η BrewDog κυκλοφόρησε την » Tactical Nuclear Penguin» 32%.
Αυτό ξεκίνησε τα αντίποινα από την γερμανική ζυθοποιία Schorschbräu, η οποία προηγουμένως κρατούσε το ρεκόρ με μπύρα 31%.
Οι ζυθοποιίες μάχονταν η μια την άλλη ξεπερνώντας όλο και περισσότερο το όριο των αλκοολικών βαθμών από 40% σε 55% με την μπύρα «The End Of History» από την BrewDog και με την μπύρα «Schorschbock 57% finis coronat opus» από την Schorschbräu που φάνηκε να κερδίζει.
Τότε, σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ο Ολλανδός ζυθοποιός, Jan Nijboer, προχώρησε ακόμα περισσότερο και κυκλοφόρησε την μπύρα «Start the Future» στο 60% και η οποία φάνηκε να κλείνει την συζήτηση τον Ιούλιο του 2010.
Ενώ η διαμάχη φαινόταν να έχει τελειώσει, η Brewmeister (που εσκεμμένα περίμενε τους αντιπάλους της να εξαντληθούν) κυκλοφόρησε τον Αρμαγεδδών 65%, το 2012.
Οι Σκωτσέζοι ξεπέρασαν ακόμα και τις δικές τους προσπάθειες. Τι θα ακολουθήσει για τις υπερφορτισμένες ζυθοποιίες;
www.krasiagr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!