Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Το κινητό πολυϊατρείο του Χαμόγελου του Παιδιού, «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», ταξίδεψε αυτή την φορά στο νομό Θεσσαλονίκης από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 11 Οκτωβρίου πραγματοποιώντας προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε 558 παιδιά.

Σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφτηκε το δήμο Παύλου Μελά το διάστημα από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου εξετάζοντας συνολικά 314 παιδιά. Στη συνέχεια, προσέφερε την βοήθεια του στο δήμο Θεσσαλονίκης από τις 5 έως και τις 11 Οκτωβρίου, όπου και εξέτασε 244 παιδιά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 12.455 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, τον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, το Ίλιον, την Αμοργό, τη Φλώρινα, τα Άγραφα, την Κεφαλονιά και τη Θεσσαλονίκη. Στόχος του για το 2013 είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά.

Η δράση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής δεν σταματά εδώ, έτσι το προσεχές διάστημα το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα βρίσκεται:

- έως και τις 18 Οκτωβρίου στο δήμο Σερρών, στον κεντρικό πεζόδρομο
- 19 έως και 25 Οκτωβρίου, στο δήμος Δράμας, στην πλατεία Ελευθερίας
- 29 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου στο δήμο Καστοριάς

Παράλληλα η κινητή οδοντιατρική μονάδα βρίσκεται ήδη στα Δωδεκάνησα για την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας στους κατοίκους των ακριτικών νησιών του νομού και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Ρόδου.

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

http://www.4news.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!