Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Αν ζηλεύετε τους προνομιούχους που χρησιμοποιούν δίκτυο οπτικών ινών και απολαμβάνουν μεγάλες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, η παρακάτω είδηση από τo Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλσρούης αναπτερώνει τις ελπίδες.

Ερευνητές πέτυχαν την μετάδοση δεδομένων με ταχύτητα 100 Gbps, χρησιμοποιώντας ασύρματο δίκτυο στη συχνότητα των 237,5 GHz.

Οι πληροφορίες μεταδόθηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των είκοσι μέτρων και υπάρχουν βάσιμες προοπτικές για την κάλυψη μεγαλύτερων αποστάσεων.

Η ίδια ερευνητική ομάδα πριν μερικούς μήνες είχε πετύχει την μετάδοση δεδομένων με ταχύτητα 40 Gbps σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου.

Το επίτευγμα αυτό αναμένεται να δώσει μελλοντικά την δυνατότητα για internet υψηλών ταχυτήτων σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές της Γερμανίας όπου η εγκατάσταση οπτικών ινών είναι πολυδάπανη.

Aν και δεν είναι σαφές πότε η συγκεκριμένη τεχνολογία θα περάσει σε φάση υλοποίησης πέραν του εργαστηρίου, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι αυτές οι ταχύτητες θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες από το 2015.

http://www.seleo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!