Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013


Στον απόηχο της κλήρωσης των Ευρωπαϊκών κυπέλλων που έγιναν στην αρχή της εβδομάδας  συνεχίζονται και αυτό το weekend τα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς ηπείρου, με τους αγώνες της τελευταίας, για το 2013, αγωνιστικής. Με εξαίρεση την Premier League που συνεχίζει παραδοσιακά και κατά τη διάρκεια των εορτών με τη διεξαγωγή αγώνων της boxing day ( 26 Δεκεμβρίου), οι υπόλοιπες ομάδες θα επανέλθουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις από τη νέα χρονιά . Η Bundesliga όπως κάθε χρόνο σταματά για ένα μήνα και ξεκινά πάλι στις 24 Ιανουαρίου με την 18η αγωνιστική. Τα τοπικά ντέρμπι σε Λονδίνο και Μιλάνο είναι αυτά που ξεχωρίζουν και αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον  των περισσοτέρων φιλάθλων . Ειδικά το Arsenal-Chelsea το οποίο συνδυάζει και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά και το παραδοσιακό  Inter-Milan έχει το δικό του ξεχωριστό χρώμα ανεξάρτητα από την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων. Πιο αναλυτικά :

ΑΓΓΛΙΑ

Η επιβλητική νίκη της ManCity επί της πρωτοπόρου Arsenal την προηγούμενη αγωνιστική έδωσε νέο ξεχωριστό ενδιαφέρον, όχι ότι έλειπε, στο πρωτάθλημα της Premier. Έτσι το ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα στους πρωτοπόρους κανονιέρηδες και τη δεύτερη Chelsea το βράδυ της Δευτέρας στο Emirates Stadium δεν αποκλείεται να φέρει ανακατατάξεις στη βαθμολογία , εκεί που σταθερά στην κορυφή βρίσκεται εδώ και καιρό η ομάδα του Arsene Wenger. Στο περσινό παιχνίδι η ομάδα του Mourinho, χωρίς αυτόν φυσικά, είχε αποδράσει με το διπλό χάρη στα γκολ των Ισπανών Torres και Mata ενώ για την Arsenal είχε σκοράρει ο Gervinho που φέτος συνεχίζει στη Roma. Η εκπληκτική Liverpool του φορμαρισμένου Luis Suarez δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες απέναντι στην Cardiff ενώ η ManCity δοκιμάζεται στο Craven Cottage της Fulham που ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς για να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Δύσκολη έξοδος και για την Everton στην Ουαλία και τη Swansea.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τελευταία αγωνιστική πριν τη χειμωνιάτικη διακοπή για τη Bundesliga με το ενδιαφέρον να έχει περιοριστεί σημαντικά αφού είναι πλέον φανερό ότι η Bayern δεν έχει αντίπαλο. Από εδώ και πέρα έχουν βγει  τα μπλοκάκια και τα παλιά αρχεία για να ανακαλυφθούν κάθε φορά και νέα ρεκόρ που σπάει η ομάδα του Guardiola. Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στις άλλες δυο θέσεις που οδηγούν στο Champions League, στις θέσεις του Europa  αλλά και στη μάχη της ουράς . Η Bayern θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Stuttgart, η δεύτερη Leverkusen επίσης εκτός της προβληματική Bremen ενώ η Dortmund που έχει ξεχάσει εδώ και καιρό τι σημαίνει νίκη ελπίζει σε ανάκαμψη απέναντι στην Hertha. Πολύ σημαντικό και το παιχνίδι της εντυπωσιακής φέτος MGlandbach  που υποδέχεται στο Borussia Park τη Wolfsburg.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Πλήρης αγωνιστική και στην Primera  με Barcelona και Real να έχουν δύσκολες εκτός έδρας αποστολές. Οι blaugrana του Tata Martino ταξιδεύουν στο Getafe της Μαδρίτης για να αντιμετωπίσουν στο Alfonso Perez την τοπική ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι φέτος η Getafe δεν πείθει ειδικά στα παιχνίδια με τους μεγάλους όπου έχει δεχθεί από Real και Atletico  11 γκολ, αλλά το στατιστικό που ανακάλυψαν οι Ισπανοί και λέει ότι όποτε η Barca κερδίζει στο Getafe παίρνει και τον τίτλο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη φετινή χρονιά χωρίς Messi και Neymar, δίνει στο παιχνίδι ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επικίνδυνη έξοδος και για τη Real στο Mestalla και τη Valencia που θα έχει στον πάγκο της υπηρεσιακό προπονητή τον Nico Estevez μετά την απομάκρυνση του DJukic που πλήρωσε το μάρμαρο της ήττας από την Atletico. Η ομάδα του Simeone που συνεχίζει να εκπλήσσει με το πειθαρχημένο και οργανωμένο παιχνίδι της  θα περιμένει πιθανά στραβοπατήματα υποδεχόμενη στο Vicente Calderon τη Levante των Λουκά Βύντρα και Νίκου Καράμπελα που πλέον έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Joaquin Caparros και ξεκινούν μαζί στην ενδεκάδα τις τελευταίες αγωνιστικές. Μεγάλο ματς και στο Madrigal ανάμεσα σε Villareal και Sevilla που παλεύουν, μαζί με τη Bilbao, για την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League.

ΙΤΑΛΙΑ

Στη Seria A η Juventus, η Μεγάλη Κυρία,  συνεχίζει την τρελή της κούρσα που την έχει φέρει πλέον πέντε πόντους  μπροστά από τη δεύτερη Roma και οκτώ από την τρίτη Napoli. Επόμενος σταθμός το γειτονικό Bergamo όπου την περιμένει η Atalanta τη στιγμή που η Roma θα υποδέχεται στο Olimpico την ουραγό Catania του Παναγιώτη Ταχτσίδη. Η Napoli αγωνίζεται εκτός έδρας με τη Cagliari  αλλά το ενδιαφέρον των φιλάθλων της Ιταλίας αλλά και όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, κεντρίζει το ντέρμπι του Μιλάνου στο San Siro ανάμεσα σε Inter και Milan. Οι δυο ιστορικές ομάδες του Ιταλικού Βορρά μπορεί να έχουν απομακρυνθεί ακόμα και από την ιδέα της διεκδίκησης του φετινού τίτλου όμως οι μεταξύ τους  αγώνες θα έχουν πάντα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν παντού τα τοπικά ποδοσφαιρικά ντέρμπυ, και πιστέψτε με οι 9 βαθμοί που τις χωρίζουν δεν θα έχουν καμιά σημασία όταν ο διαιτητής σφυρίξει για πρώτη φορά στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου του ιστορικού γηπέδου, κοινής έδρας  των δυο ομάδων, την Κυριακή το βράδυ και σε ώρα Champions League, 21.45. Δείτε το !!!

Χωρίς το μεγάλο παιχνίδι συνεχίζεται και το εγχώριο πρωτάθλημα το οποίο έχει χάσει το ενδιαφέρον το,υ όσον αφορά τον πρωταθλητή, και η προσοχή στρέφεται κυρίως στις θέσεις των play off. Θα μπορούσαμε να πούμε και για τις θέσεις που οδηγούν στη Β Εθνική αλλά εκεί συμβαίνει μια παγκόσμια πρωτοτυπία αφού ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και με ποιο τρόπο. Απίστευτο και όμως Ελληνικό. Το πλήρες  πρόγραμμα , για όσους έχουν απομείνει να ενδιαφέρονται, έχει ως εξής :

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΟΦΗ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΠΑΟΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΚΑΛΛΟΝΗ=ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΑΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΒΕΡΟΙΑ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΠΑΟ-ΞΑΝΘΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΡΗΣ


 ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!