Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Εμείς εδώ στην Ελλάδα μπορεί να μην το καταλάβαμε για τα καλά, αφού το κρύο ήταν ιδιαίτερα αισθητό, αλλά είναι γεγονός και μάλιστα αποδεδειγμένο επιστημονικά.
Ο Νοέμβριος του 2013 ήταν ο πιο ζεστός μήνας σε ολόκληρη την ιστορία των μετεωρολογικών καταγραφών.
Αυτό τουλάχιστον αναφέρει  μία έκθεση του Εθνικού Ιδρύματος ωκεανολογικών και ατμοσφαιρικών ερευνών των ΗΠΑ. Και για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, να θυμίσουμε ότι από το 1880 ξεκίνησαν να τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία, σύμφωνα με την ΝΟΑΑ (Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας).
Οι Αμερικανοί επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα για τη μέση θερμοκρασία της επιφάνειας της γης και των ωκεανών του πλανήτη. Συνεπώς σε κάποιες περιοχές ο φετινός Νοέμβριος ήταν ιδιαίτερα κρύος. Έτσι λοιπόν και λόγω των διακυμάνσεων των θερμοκρασιών στη γη, ο Νοέμβριος που μας πέρασε ήταν περισσότερο ζεστός από όσο θα έπρεπε στη Ρωσία, την Ινδία και τον Ειρηνικό ωκεανό, ενώ σε άλλες περιοχές ήταν πιο κρύος από ότι συνήθως, όπως για παράδειγμα στην Αυστραλία αλλά και στη Βόρεια Αμερική.
Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν +13,68 βαθμοί της κλίμακας Κελσίου, πράγμα που σημαίνει πως ήταν κατά 0,79 βαθμούς υψηλότερη από τη μέση καταγραφή του 20ου αιώνα. Μάλιστα ήταν ο 37ος κατά σειρά Νοέμβριος που η μέση παγκόσμια  θερμοκρασία ήταν πάνω από τον μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα.
Αν αναρωτιέστε πότε ήταν η τελευταία φορά όπου η θερμοκρασία του Νοεμβρίου ήταν κάτω από τον μέσο όρο, τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν το 1976. Όσο για την τελευταία φορά όπου η θερμοκρασία οποιουδήποτε μήνα ήταν κάτω από τον μέσο όρο του αιώνα, ήταν το Φεβρουάριο του 1985.
Αυτό φυσικά δείχνει ξεκάθαρα ότι εδώ και 28 χρόνια η θερμοκρασία της Γης έχει αυξηθεί και βρίσκεται πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδά της.
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!