Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ένα θεαματικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό απλώνεται μπροστά στα μάτια σας, χιλιάδες φωτάκια χρωματίζουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα και ξαφνικά το παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα, ένα έλκηθρο που το σέρνουν περήφανοι τάρανδοι φέρνει κοντά σας τον Άγιο Βασίλη. Καλώς ήρθατε στο Ροβανιέμι!

Η πρωτεύουσα της Λαπωνίας, βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Αλάσκα και πιο ψηλά από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας και είναι και επίσημα ο τόπος καταγωγής του πιο αγαπημένου Αγίου μικρών και μεγάλων και το μέρος που τα Χριστούγεννα γιορτάζονται όλο το χρόνο.

Το Ροβενιέμι αποτελεί ίσως την πιο ιδανική επιλογή για μια μοναδική οικογενειακή απόδραση! Φτάνοντας εκεί θα εντυπωσιαστείτε από το φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα και την όμορφα διαμορφωμένη πόλη, με τις αμέτρητες επιλογές για διαμονή και φαγητό.
Η εορταστική ατμόσφαιρα φαίνεται να έχει γίνει ένα με τη φιλοξενία στο Ροβανιέμι, όπου όλα περιστρέφονται γύρω από τη διασκέδαση. Παιχνίδια στο χιόνι, τσουλήθρες στον πάγο, ψάρεμα την παγωμένη θάλασσα, σκι και όμορφες εκδρομές, προσφέρονται απλόχερα στους τουρίστες.

Το χωριό του Άγιου Βασίλη


Μια αληθινή παραμυθούπολη ανοίγει τις πόρτες της και από μέσα ξεπηδούν χαρούμενα ξωτικά, που καλωσορίζουν τους επισκέπτες στον κόσμο του Άγιου Βασίλη.
Τα παιδιά θα γράψουν με παραδοσιακή πένα τη λίστα επιθυμιών τους για τα Χριστούγεννα, θα φτιάξουν μπισκότα, με την κα Claus και θα επισκεφθούν το ταχυδρομείο, που κάθε χρόνο κατακλύζεται από δεκάδες χιλιάδες γράμματα!

Αμέσως μετά, ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης θα σας υποδεχθεί στο σπίτι του, θα μιλήσει με όλους και θα ακούσει προσεκτικά ποιο δώρο θέλει ο καθένας για τις γιορτές. Η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη. Στο χωριό θα βρείτε εστιατόρια και καφέ, αλλά και πολλά καταστήματα με δώρα και σουβενίρ. (www.santaclausvillage.info)

Επίσκεψη στο μουσείο Arktikum


Στις όχθες του ποταμού Ounasjoki, στο Ροβανιέμι θα βρείτε ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα. Στο Arktikum θα θαυμάσετε σε όλο της το μεγαλείο τη λαϊκή τέχνη, την κουλτούρα και την εξέλιξη των Λαπώνων.
Τα εκθέματα δίνουν στοιχεία για τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής τους, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.
Τέλος, στο όμορφο αμφιθέατρο, Polarium, παρουσιάζεται ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για το Βόρειο Σέλας και τον Ήλιο του Μεσονυχτίου. ( www.arktikum.fi )

Σαφάρι με snowmobile και έλκηθρο που το σέρνουν huskies!


Δυο ανεπανάληπτες εμπειρίες σας περιμένουν στην παγωμένη φύση της Λαπωνίας. Μάθετε να χειρίζεστε snowmobile, τα μηχανάκια του χιονιού και ακολουθήστε έμπειρους εκπαιδευτές σε ένα σαφάρι στην λαπωνική ύπαιθρο. Αν είστε τυχεροί θα έχετε την ευκαιρία να ψαρέψετε στο παγωμένο ποτάμι.

Εναλλακτικά, χαθείτε στα χιονισμένα δάση, αφήνοντας τα πανέμορφα σκυλιά huskies να σύρουν το έλκηθρο σας!

Ένας ζωολογικός κήπος – εμπειρία


Η πόλη Ranua απέχει μόλις μια ώρα από το Ροβανιέμι και είναι δημοφιλής προορισμός, λόγω του ζωολογικού κήπου που διαθέτει. Το Ranua Wildlife Park προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να παρατηρήσουν ζώα της Αρκτικής όλο το χρόνο, σε ένα αυθεντικό περιβάλλον. Είναι ανοιχτό κάθε μέρα του έτους και κάθε εποχή φέρνει και μια νέα διάσταση στη ζωή στο πάρκο.

Με τις σαφάρι υπηρεσίες του, το Ranua Wildlife Park παρέχει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλη την οικογένεια. Εδώ θα δείτε περίπου 50 είδη άγριων ζώων, που απαντώνται στην περιοχή, όπως άγριους τάρανδρους, λευκές κουκουβάγιες, ελάφια και αρκούδες. ( www.ranuazoo.com )

Αναζητώντας το βόρειο Σέλας


Αυτή η εποχή σας προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να δείτε από κοντά το φαινόμενο “aurora borealis” ή αλλιώς βόρειο σέλας. Ο ουρανός καλύπτεται από μαγευτικά χρώματα, που μοιάζουν τα ταξιδεύουν μακριά δημιουργώντας ένα απίστευτο θέαμα.
Μπορείτε να αναζητήσετε το βόρειο σέλας, μέσα από οργανωμένες εκδρομές, που σας προσφέρουν μετάβαση σε σημεία, που το φαντασμαγορικό φαινόμενο φαίνεται ξεκάθαρα. Περισσότερα με ένα κλικ εδώ
Θυμηθείτε ότι σύμφωνα με αρχαίες παραδόσεις, όποιος δει έστω και μια φορά στη ζωή του το βόρειο σέλας, θα είναι για πάντα ευτυχισμένος.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!