Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης δεν απευθύνονται μόνο σε ευκατάστατους. Νέα, στυλάτα, αλλά και οικονομικά καταλύματα σας προσκαλούν για να απολαύσετε τη μαγεία των χιονισμένων βουνοκορφών και να κάνετε σκι σε πίστες υψηλών προδιαγραφών.

Ταξιδέψτε στην Αυστρία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γαλλία και τη Νορβηγία και ανακαλύψτε τα!

Edelweiss Ski Chalet, Zell am See, Αυστρία


Τον Αύγουστο, η Ingrid και ο Anthony Beardmore και τα δύο παιδιά τους μάζεψαν τα πράγματα τους από το Derbyshire και μετακόμισαν στις Αυστριακές Άλπεις . Εκεί αγόρασαν ένα μεγάλο σπίτι στο χωριό Uttendorf και το μετέτρεψαν σε σαλέ.

Το ξενοδοχείο διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, μια παιδική γωνιά με Nintendo Wii και επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και αίθουσα περιποίησης spa. Με μόλις 15 οδήγηση θα φτάσετε στα χιονοδρομικά κέντρα των Zell am See, Kitzbühel, Kaprun και Kitzsteinhorn.
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Hotel Chalet Dolomites, Alpe di Siusi, Ιταλία


Αυτό το νέο σαλέ, που προσφέρει απευθείας πρόσβαση στις πίστες βρίσκεται στις πλαγιές του Alpe di Siusi είναι προσβάσιμο μόνο με τελεφερίκ. Ανοίγει στις 19 Δεκεμβρίου και έχει 14 δωμάτια, όλα με μπαλκόνι ή βεράντα, καθώς και spa με σάουνα και χαμάμ. Στο Alpe di Siusi, στην ηλιόλουστη πλευρά των Δολομιτών θα βρείτε πίστες 60 χλμ. για όλα τα γούστα.
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Hotel Spitzhorn, Gstaad, Ελβετία


Δημοφιλής προορισμός διασήμων, το Gstaad φιλοξενεί μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία, ιδανικά καταφύγια για τους λάτρεις του σκι, αλλά τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αποτινάξει τη φήμη του, με τη δημιουργία καταλυμάτων με πιο προσιτές τιμές.

Ανοίγοντας το Δεκέμβριο, το ξενοδοχείο Spitzhorn στο Saanen - Gstaad διαθέτει 50 δωμάτιο και έχει ανακατασκευαστεί προσθέτοντας εγκαταστάσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Ηλιακοί συλλέκτες θερμαίνουν το νερό στο μπάνιο σας και το spa, που διαθέτει εσωτερική πισίνα και χαμάμ, ενώ ένα ηλεκτρικό λεωφορείο θα σας μεταφέρει στις χιονοδρομικές πίστες. Το μικρό χωριό απέχει πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο ή 25 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του Gstaad, όπου το περιφερειακό λιφτ καλύπτει πίστες 250 χιλιομέτρων.
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Refuge du Christ, Meribel, Γαλλία


Πολλά σαλέ είναι απομακρυσμένα από τον “πολιτισμό”, όχι όμως όπως αυτό, που είναι προσβάσιμο μετά από περπάτημα μιας ώρα με τα πόδια ή με χιονοπέδιλα από το Le Villard στις Méribel Les Allues. Το κατάλυμα ανοίγει φέτος για πρώτη φορά και έχει ως στόχο να είναι απόλυτα αυτάρκες ενεργειακά.

Ένας λέβητας ξύλου παρέχει θέρμανση, ηλιακοί συλλέκτες παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια και το νερό της βροχής τροφοδοτεί τις βρύσες. Μπορεί να φιλοξενήσει 13 άτομα σε δύο απλούς, αλλά ευρύχωρους κοιτώνες και δύο διπλά υπνοδωμάτια, με παράθυρα που προσφέρουν θέα στο Mont Blanc, το Grande Casse και το Mont Vallon. Περπατήστε γαι να βρείτε χιονισμένες βουνοκορφές στο Le Villard και πάρτε το λεωφορείο προς τα λιφτ του Méribel.
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Myrkdalen Hotel, Voss, Νορβηγία


Αυτό το ξενοδοχείο άνοιξε τον περασμένο χειμώνα και διαθέτει πανέμορφα υπνοδωμάτια διακοσμημένα με χρωματιστά υφάσματα και ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Η μεγαλύτερη σουίτα μπορεί να φιλοξενήσει έως 10 άτομα.

Απολαύστε το γεύμα σας σε ένα από τα τρία εσταιτόρια, εκ των οποίων το ένα είναι ακριβώς πάνω στις πλαγιές του Myrkdalen Mountain Resort. Το Voss, το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στη δυτική Νορβηγία, βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!