Είναι ένα από τα πιο εύκολα και συνάμα λαχταριστά σνακ που επιλέγουν ανελλιπώς μικροί και μεγάλοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Τα χάμπουργκερ σε διάφορες παραλλαγές κερδίζουν τις… γευστικές εντυπώσεις χωρίς δυσκολία. Είτε πρόκειται για ένα απλό cheeseburger είτε για ένα πολυσύνθετο παραγεμισμένο με διάφορα υλικά, αυτή η αγαπημένη επιλογή fast food απολαμβάνει ένα extreme makeover και γίνεται ένα από τα καλύτερα τρόφιμα πολυτελείας στον κόσμο, που κοστίζει αρκετά ευρώ. Κι αν δεν το πιστεύετε ρίξτε μια ματιά στην ακόλουθη λίστα:
10. 777 Burger
Σε συνδυασμό με ένα μπουκάλι σαμπάνιας Dom Pérignon Rosé, αυτό το μπέργκερ κοστίζει 777 δολάρια, ενώ σόλο πωλείται για 70 δολάρια! Βοδινό κρέας Kobe, αστακός, καραμελωμένα κρεμμύδια, brie και προσούτο καρυκευμένο με βαλσάμικο ξίδι ηλικίας εκατό ετών!
9. Fleurburger
Για 75 δολάρια το μπέργκερ αυτό από βοδινό κρέας Kobe, φουά γκρα και μαύρη τρούφα προσφέρει επίσης, εκτός από απόλαυση και πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι δοκιμάσατε ένα από τα πιο ακριβά χάμπουργκερ.
8. DB Royale Double Truffle Burger
Σίγουρα ταιριάζει σε βασιλείς, αυτό το νόστιμο μπιφτέκι δημιουργήθηκε από τον Daniel Brasserie το 2007 και κοστίζει 120 δολάρια. Περιέχει βοδινό κρέας, φουά γκρα, μαύρες τρούφες και διάφορα λαχανικά.
7. The Burger Tri-Beef
Δημιουργήθηκε το 2006 και κοστίζει 125 δολάρια. Ποιο είναι το ιδιαίτερο σε αυτό το μπέργκερ; Ο συνδυασμός τριών ειδών βοδινού κρέατος, οι τρούφες και η σαμπάνια!
6. The X Burger
Η Νότια Κορέα έχει επίσης το μερίδιό τους σε πολυτελή μπέργκερ. Για 160 δολάρια το μπέργκερ του W Hotel στη Σεούλ έγινε πρωτοσέλιδο όταν έκανε το ντεμπούτο του. Δημιουργία του διάσημου σεφ Ciarian Hickey αποτελείται από μοσχάρι, ντομάτα, ψητό κόκκινο κρεμμύδι, φρέσκα σπαράγγια, άγρια μανιτάρια και αστακό, ενώ ολοκληρώνεται με φουά γκρα και μαύρες τρούφες.
5. Richard Nouveau Burger
Είναι κατασκευασμένο από βοδινό κρέας, μαύρη τρούφα, φουά γκρα, άγρια μανιτάρια και γραβιέρα, ενώ γαρνίρεται με φύλλα χρυσού. Κοστίζει μόλις 175 δολάρια.
4. The Burger
Η αλυσίδα ταχυφαγείων Burger King δημιούργησε ένα από τα πιο ακριβά χάμπουργκερ στον κόσμο στην τιμή των 190 δολαρίων! Είναι κατασκευασμένο από βοδινό κρέας, λευκή τρούφα και κρεμμύδι, ενώ μαρινάρεται σε σαμπάνια..
3. Le Burger Extravagant
Είναι κατασκευασμένο από βοδινό, λευκή και μαύρη, τηγανητά αυγά ορτυκιού, τυρί τσένταρ και χαβιάρι. Τιμή; Μόλις 250 δολάρια.
2. Douche Burger
Για 666 δολάρια θα απολαύσετε ένα μπέργκερ με βοδινό, γραβιέρα, χαβιάρι, αστακό, τρούφες, φουά γκρα και φύλλα χρυσού!
1. Burger Tes Tube
Το πιο ακριβό μπέργκερ στον κόσμο κοστίζει 330.000 δολάρια! Σε αντίθεση με άλλα μπιφτέκια που δημιουργήθηκαν από διάσημους σεφ, αυτό έγινε από επιστήμονα. Ο καθηγητής Mark Post στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ έφτιαξε το πρώτο συνθετικό κρέας στον κόσμο από ζωικό ιστό που καλλιεργείται από τα βλαστοκύτταρα αγελάδας.