Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013


ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Ιστορικό ρεκόρ η Bayern

Μόλις 4 λεπτά ήταν αρκετά για την Bayern απέναντι στην Augsburg στο Σαββατιάτικο παιχνίδι στην Allianz Arena. Ο Jerome Boateng έβαλε τους πρωταθλητές σε θέση οδηγού και ο συνήθης ύποπτος Franck Ribery έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή στο 42’. Τη διαδικασία ολοκλήρωσε ο Thomas Muller στις καθυστερήσεις γράφοντας το τελικό 3-0. Με τη νίκη αυτή η Bayern κατέρριψε το 30χρονο ρεκόρ του Αμβούργου συμπληρώνοντας 37 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς ήττα . Στο διάστημα αυτό οι Βαυαροί σημείωσαν 31 νίκες με 98 γκολ υπέρ και μόλις 21 κατά. Ένα πραγματικά αξιοζήλευτο ρεκόρ το οποίο είναι άγνωστο που μπορεί να φτάσει αφού η Bayern αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται ως η πληρέστερη ομάδα στην Ευρώπη. Παράλληλα  με τη νίκη και το ρεκόρ ξέφυγε και στη βαθμολογία 4 πόντους από την Dortmund η οποία υποχρεώθηκε σε δεύτερη ήττα μέσα σε λίγες ημέρες αυτή τη φορά από την Wolfsburg με 2-1. Η ταξιαρχία του Klopp αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με γκολ του Marco Reus σε κρίσιμο σημείο, στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου, δεν άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων που με γκολ των Rodriguez στο 58’ και Ivica Olic στο 69’ ανέτρεψαν την κατάσταση . Η Dortmund συνειδητοποιεί με οδυνηρό τρόπο ότι η κορυφή όσο  κοντά και  αν φαίνεται θέλει τεράστιο κόπο και ιδρώτα για να κατακτηθεί. Το επόμενο Σάββατο θα φιλοξενήσει την Bayern στο παιχνίδι της αγωνιστικής το οποίο πιθανότατα να κρίνει και το πρωταθλητή πριν την ώρα του. Απομένει στους παίκτες του Klopp να δείξουν για άλλη μια φορά στον αγωνιστικό χώρο το μέταλλο που τους διακρίνει ειδικά σε τέτοιους αγώνες. Την ήττα της Dortmund δεν άφησε να πάει χαμένη η Leverkusen η οποία νίκησε σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι το Hamburg με 5-3 και την έπιασε στη δεύτερη θέση.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
  1. BAYERN  32
  2. DORTMUND  28
  3. LEVERKUSEN  28
  4. M’GLANDBACH  22
  5. WOLFSBURG  21

ΙΤΑΛΙΑ : LA VECCHIA SIGNORA

Και ξαφνικά φωτιά στην κορυφή του Campionato. Το τρένο της Roma μετά την ξέφρενη πορεία των πρώτων αγωνιστικών φαίνεται να μένει από καύσιμα , κάτι μάλλον αναμενόμενο για τους ειδήμονες του Ιταλικού πρωταθλήματος που εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το βάθος του ρόστερ των πρωτευουσιάνων. Η  Roma υποχρεώθηκε σε πικρή ισοπαλία 1-1 στο Olimpico από τη Sassuolo και μάλιστα με γκολ στις καθυστερήσεις  από τον Benardi που ισοφάρισε το προβάδισμα που είχαν οι γηπεδούχοι από το 19’ με το αυτογκόλ του Longhi. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής η Juventus επικράτησε 3-0 της Napoli και πλησίασε στον πόντο την κορυφή. Παρά το γεγονός ότι ο χορός των γκολ άνοιξε στο 2’ με ένα γκολ του Liorente από θέση οφσάιντ , οι Ναπολιτάνοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και υποχρεώθηκαν σε βαριά ήττα που ολοκληρώθηκε με τα γκολ των Pirlo στο 74’ και Pogba στο 80’. Την ανοδική της πορεία συνεχίζει και η Inter που νίκησε τη Livorno με 2-1, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους του 40χρονου !!  αρχηγού των nerazzurri Javier Zanetti μετά από τον σοβαρότατο τραυματισμό στον αχίλλειο που τον κράτησε εκτός για 7 μήνες  ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά που τον ήθελαν να τερματίζει την καριέρα του. Τέλος δεν φαίνεται να υπάρχει στην κατηφόρα της Milan που δεν κατάφερε να νικήσει ούτε την ουραγό Chievo μένοντας στο 0-0. Πλέον η ομάδα του Μιλάνου φιγουράρει στη μέση της βαθμολογίας μόλις 3 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
  1. ROMA  32
  2. JUVENTUS  31
  3. NAPOLI   28
  4. INTER  25
  5. FIORENTINA  24

ΙΣΠΑΝΙΑ :  ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ  ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ BARCA

Με μια ακόμα επαγγελματική εκτός έδρας νίκη επί της Betis με 1-4 συνέχισε η Barcelona ΤΟΥ Tata Martino την κούρσα της προς τον τίτλο. Τονίζω το σημείο «του» γιατί όσοι θυμούνται ακόμα την ομάδα του Guardiola με το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο  ανεξαρτήτως αντιπάλου θα πρέπει σιγά σιγά να συμβιβάζονται με την ιδέα ότι στον πάγκο πλέον κάθεται ένας προπονητής με τη δική του φιλοσοφία και όχι κάποιος που προσπαθεί να μιμηθεί τον αγαπητό Pep. Η Barca παίζοντας προσεκτικά και αφού ο Valdez άντεξε για 30 λεπτά με καθοριστικές επεμβάσεις, χτύπησε για άλλη μια φορά στις κόντρα επιθέσεις  σε ανοργάνωτη άμυνα . Με το Cesk σε εξαιρετική βραδιά να σημειώνει 2 γκολ και να δίνει μια ασίστ στον Νeymar για το 1-0, ενώ ο Pedro διπλασίασε τα τέρματα ένα λεπτό αργότερα με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, οι Blaugrana έφτασαν άνετα στη νίκη παρά την απώλεια του Messi  λόγω τραυματισμού , του τρίτου φετινού στο ίδιο σημείο, που είναι άγνωστο πόσο καιρό θα τον κρατήσει εκτός αλλά και πόσο θα τον επηρεάσει ψυχολογικά. Η Atletico ,όπως το είχαμε προβλέψει, πέρασε δύσκολες στιγμές στο Madrigal με τη Villareal και θα πρέπει να είναι μάλλον ικανοποιημένη από το τελικό 1-1 που διαμορφώθηκε με τα αυτογκόλ των Mario στο 2’ για το 0-1 και Juanfran στο 79’. Οι συνεχόμενοι αγώνες θα ήταν αφύσικο να μην επηρεάσουν την ομάδα του Simeone που δεν διαθέτει και το πληρέστερο ρόστερ της κατηγορίας. Όσο για τη Real τα πράγματα έχει αναλάβει να απλοποιήσει ο Ronaldo. Πάνω που άρχισαν οι γκρίνιες για τις μέτριες εμφανίσεις και την ήττα στο clasico ο CR7 πήρε τα πράματα στα..πόδια  του και με εκπληκτικές εμφανίσεις φαίνεται να τραβάει το κάρο από τη λάσπη. Με ένα ακόμα δικό του χατ τρικ οδήγησε τη βασίλισσα σε θρίαμβο επί της Sociedad με 5-1 και φαίνεται να αποκτά προβάδισμα στην κούρσα για τη χρυσή μπάλα. Benzema και Khedira συμπλήρωσαν το παζλ του θριάμβου της Real που όμως παραμένει 6 πόντους από την κορυφή.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
  1. BARCELONA   37
  2. ATLETICO  34
  3. REAL  31
  4. VILLAREAL  24
  5. BILBAO  23

ΑΓΓΛΙΑ : Η UNITED ΕΦΕΡΕ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ

Η Man United ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι με την Arsenal με ένα γκολ του πρώην κανονιέρη Van Persie που πανηγύρισε έξαλλα δείγμα της πίεσης που υπάρχει στο Old Trafford. Το παιχνίδι ήταν κακό και κρίθηκε στη δύναμη και την αποφασιστικότητα των γηπεδούχων που δεν ήθελαν με μια ήττα να βρεθούν εκτός στόχων από τόσο νωρίς. Από τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισαν οι γκέλες των Chelsea, που έμεινε στο 2-2 με τη West Brom , Tottenham που έχασε στην έδρα της από τη Newcastle με 0-1 και Man City που ηττήθηκε 1-0 από την προτελευταία  Sunderland. Κερδισμένη της αγωνιστικής και η Liverpool που επικράτησε με 4-0 της Fulham όπως και η εκπληκτική Southampton που νίκησε με 4-1 τη Hull. Η φετινή Premier League είναι μακρά η πιο ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη των τελευταίων ετών αφού τουλάχιστον 8 ομάδες αλλάζουν θέσεις αγωνιστική με αγωνιστική και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη που θα υπάρχει.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ
  1. ARSENAL  25
  2. LIVERPOOL  23
  3. SOUTHAMPTON  22
  4. CHELSEA  21
  5. MAN UNITED  20
  6. EVERTON  20
  7. TOTENHAM 20
  8. MAN CITY  19


Και λίγα λόγια για το Ελληνικό ντέρμπι που τελείωσε με θρίαμβο του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ με 4-0 και κατά τη γνώμη μου έβαλε τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο περί διεκδίκησης του τίτλου από άλλη ομάδα. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Huub Stevens δεν άλλαξε κάτι στο σύστημα που προσπαθεί να επιβάλλει από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο Δικέφαλο. Κατοχή μπάλας, κυκλοφορία και πίεση ψηλά με έμφαση στις επιθέσεις από τις πτέρυγες . Τα πρώτα 30 λεπτά ο ΠΑΟΚ φαινόταν να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα αλλά ήταν φανερό πως δεν είχε λύσεις μπροστά αφού δεν κατάφερε στο διάστημα αυτό να δημιουργήσει ούτε μια φάση. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που οι παίκτες του βρέθηκαν σε ευνοϊκές θέσεις οι επεμβάσεις των αμυντικών του Ολυμπιακού ήταν έγκαιρες  και αποτελεσματικές. Από την άλλη μεριά ο Michel εφάρμοσε τακτική Champions league με παιχνίδι αναμονής και γρήγορες αντεπιθέσεις κυρίως από τα δεξιά με την επιλογή του Joel Campbell απέναντι στους Lino και Stoch να αποδεικνύεται η κίνηση κλειδί που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Ο Κοσταρικανός έκανε πραγματικό πάρτι αφού ο Lino με τις συχνές προωθήσεις του και τις αργές επιστροφές άφηνε χώρους που δεν καλύπτονταν ούτε από τα βαριά χαφ του ΠΑΟΚ αλλά ούτε και από το Stoch που δεν φημίζεται και για την αμυντική του συνέπεια. Παράλληλα οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του δικεφάλου ήταν σε πολύ άσχημη μέρα οι δε αντιδράσεις του κεντρικού αμυντικού διδύμου στα γκολ ήταν τραγικές. Το αποτέλεσμα αυτό θεωρώ ότι είναι απόρροια της μεγάλης διαφοράς ποιότητας του ρόστερ των δυο ομάδων και θα είναι τεράστια έκπληξη αν υπάρξει οποιαδήποτε ανατροπή στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δρόμο ακόμα για τη κορυφή .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!