Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Νέο τοπίο δημιουργείται στα εργασιακά θέματα του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή των 601 συμβασιούχων, έργου και ορισμένου χρόνου οι οποίοι υποστήριζαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα να μετατραπεί η σχέση εργασίας τους σε αορίστου χρόνου ναι να ενταχθούν ουσιαστικά στο δυναμικό του δήμου.

Είναι βέβαιο, αν και δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό το σκεπτικό της απόφασης, ότι το σχέδιο για μείωση του προσωπικού της αυτοδιοίκησης, τουλάχιστον στο δήμο Θεσσαλονίκης, δεν πέρασε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο δήμος είχε αποδεχτεί την αγωγή, με βάση το άρθρο 298 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τόσο ως προς την ιστορική όσο και ως προς τη νομική της βάση με αποτέλεσμα να είναι πρακτικά αδύνατη η άσκηση έφεσης.

Της απόφασης για αποδοχή είχε προηγηθεί αποκάλυψη της προέδρου του Σωματείου των Συμβασιούχων, Αλεξίας Μαργαρίτη, ότι στις δύο πρώτες υποθέσεις που είχαν ήδη εκδικαστεί, ο δικηγόρος του δήμου, είχε ζητήσει να απορριφθεί η αγωγή παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συμπαράσταση στους συμβασιούχους και παρά το ότι ο δήμαρχος είχε πει ότι χωρίς τους συμβασιούχους θα κλείσει ο δήμος.

Η αποκάλυψη της κ. Μαργαρίτη σε συνδυασμό με την πίεση που ασκήθηκε από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και από τη νομική υπηρεσία για συγκεκριμένη απόφαση, ανάγκασε τη διοίκηση να αλλάξει τη στάση της και να οδηγηθεί στην αποδοχή της αγωγής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Liberty-news.gr, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης, είπε: “Η απόφαση δίνει τέλος στην ομηρία εκατοντάδων ανθρώπων. Είχα πει στο Δημοτικό Συμβούλιο και επαναλαμβάνω ότι αυτή ήταν η τελευταία γενιά συμβασιούχων στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση του Δήμου πρέπει να φροντίσει να ενταχθούν δημιουργικά στο δυναμικό του δήμου και να είναι η δουλειά τους χρήσιμη για τους δημότες”.

Το σύνολο των συμβασιούχων του Δήμου που διεκδικούσαν επαναπρόσληψη είναι περίπου 650 και μέχρι τώρα είχε γίνει δεκτή μία αγωγή και είχαν απορριφθεί περίπου 10. Για τις υπόλοιπες δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση.

Η αγωγή τους επιδικάστηκε στις 16-10-2013 (δείτε εδώ)

 http://dimastin.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!