Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών προστατεύει από καρδιακή προσβολή , σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα. Η κακή στοματική υγιεινή και η αιμορραγία των ούλων μπορεί να επιτρέψει μέχρι και 700 είδη βακτηρίων να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος . Όμως, το βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος , σύμφωνα με την έρευνα, μπορεί να βοηθήσει την καταπολέμηση βακτηρίων στο στόμα που μπορεί να ευθύνονται για την σκλήρυνση των αρτηριών και κατά συνέπεια για τις καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που βουρτσίζουν τα δόντια τους τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ερευνητές από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Mailman εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της νόσου των ούλων και της αθηροσκλήρωσης σε μία μελέτη διάρκειας τριών ετών σε δείγμα 420 ενήλικων. Από την μελέτη φάνηκε ότι η συσσώρευση βακτηρίων στο στόμα μπορεί να προκαλέσει θρόμβους στις αρτηρίες που οδηγούν σε καρδιακή προσβολή.
"Η πιθανή σχέση μεταξύ του τι συμβαίνει στο στόμα μας και την υγεία της καρδιάς μας έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης για αρκετά χρόνια. Αυτή η έρευνα δείχνει σαφώς ότι όσο περισσότερο φροντίζουμε και διατηρούμε την υγεία των ούλων μας , τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν για την ανάπτυξη μίας απειλητικής για την ζωή ασθένειας”, εξήγησε ο Δρ. Νίτζελ Κάρτερ, διευθύνων σύμβουλος της οργάνωση British Dental Health Foundation.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!