Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013


Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στους Έλληνες ποδοσφαιριστές που συνεχίζουν την καριέρα τους σε ομάδες του εξωτερικού και στη πορεία τους μέχρι στιγμής σε αυτές . Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα έχει όπως είναι φυσικό μεγάλη επίπτωση και στον αθλητισμό και κυρίως στα αθλήματα με μικρή προβολή και δημοφιλία. Ένα από αυτά είναι δυστυχώς και το βόλεϊ  , που μετά τη χρυσή δεκαετία του 2000-2010 με τις συνεχείς Ευρωπαϊκές παρουσίες σε final-4 του Ηρακλή και τις μεγάλες μεταγραφές κορυφαίων Ευρωπαίων παικτών σε Ελληνικές ομάδες, πέρασε στην περίοδο των προβλημάτων και της ανυποληψίας που το οδήγησαν σταδιακά  στην αφάνεια και την απαξίωση από το ευρύ φίλαθλο κοινό. Η αφερεγγυότητα των ομάδων, στην πλειοψηφία τους, και η ολοένα και μεγαλύτερη αγωνιστική κρίση των παραδοσιακών δυνάμεων στο χώρο, οδήγησε πολλούς αθλητές να αναζητήσουν το μέλλον τους σε ομάδες του εξωτερικού οι οποίες θα μπορούσαν να εγγυηθούν τα συμβόλαια τους αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα αγωνίζονταν, γεγονός εξίσου σημαντικό με το οικονομικό γιατί θα τους έδινε τη δυνατότητα βελτίωσης και προοπτικής ειδικά τους νεαρότερους σε ηλικία. Μέσα από τη στήλη αυτή θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε την πορεία της καριέρας τους ελπίζοντας να τα καταφέρουν και να φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη αν έχουμε ξεχάσει κάποιον .
ΤΖΟΥΡΙΤΣ- HALKBANKSPOR –ΤΟΥΡΚΙΑ : Μετά από 2 χρόνια παραμονής στο Trentino ο Τζούριτς  μετακόμισε στην Τουρκική Halkbankspor .Ο παίκτης ήθελε να αγωνίζεται σε θέση διαγώνιου και όχι κεντρικού που τον ήθελαν στην Ιταλία κι έτσι πήρε μεταγραφή για το Τουρκικό πρωτάθλημα. Εκεί βέβαια αγωνίζεται κυρίως στους αγώνες του Champions League λόγω του περιορισμού των  ξένων στο Τουρκικό πρωτάθλημα. Στην Τουρκία ο Τζούριτς συνάντησε παλιούς γνώριμους από το Trentino και συγκεκριμένα τους Matey Kaziyski, Osmani Juantorena και τον πρώην προπονητή του Radostin Stoychev. Η ομάδα του βρίσκεται στη 2η θέση της Λίγκας 1 βαθμό πίσω από τη Fenerbahche ενώ μετρά και τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες των ομίλων του CEV Champions league .

ΠΕΤΡΕΑΣ-NARBONNE- ΓΑΛΛΙΑ : Στη Γαλλία συνεχίζει την καριέρα του για δεύτερη χρονιά ο Γιώργος Πετρέας. Η ομάδα του τερμάτισε πέρυσι στην 6η θέση του πρωταθλήματος και ο παίκτης αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια σημειώνοντας 190 πόντους με 17 άσους. Φέτος η Narbonne δεν ξεκίνησε καλά , βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία με τον Πετρέα να έχει αγωνιστεί στα 7 από τα 8 παιχνίδια με 43 πόντους.

ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ-NARBONNE- ΓΑΛΛΙΑ : Συμπαίκτης του Πετρέα στη μίνι Ελληνική παροικία του Γαλλικού πρωταθλήματος ο πασαδόρος  Κώστας Προύσαλης συνεχίζει και αυτός μετά την περυσινή, πετυχημένη παρουσία του. Οι δυο Έλληνες διεθνείς έχουν άριστη συνεργασία κάτι που φάνηκε και στη νίκη επί της Montpellier με 3-1  όπου ο Πετρέας σημείωσε 17 πόντους με 6/7 επιθέσεις, 2 άσους  και 9 μπλοκ.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-  BEAUVAIS-ΓΑΛΛΙΑ : Στην ήσυχη πόλη της Beauvais , 80 χλμ περίπου βόρεια του Παρισιού, βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο «παλιός» της παρέας Αχιλλέας Παπαδημητρίου. Η Beauvais τα δυο προηγούμενα χρόνια κινήθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας αλλά φέτος δείχνει σε καλή κατάσταση και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Στο τελευταίο παιχνίδι της  ηττήθηκε 3-0 από την Ajaccio με τον Έλληνα λίμπερο να έχει 91% σωστές υποδοχές.

ΠΑΝΤΑΛΕΩΝ-CANNES- ΓΑΛΛΙΑ : Ο Σωτήρης Πανταλέων είναι ο «νέος» της παροικίας αφού μετακόμισε φέτος μετά το περυσινό πέρασμα του από τον Παμβοχαικό. Αγωνίζεται κατά διαστήματα όπως και στο τελευταίο παιχνίδι-νίκη επί της Tours με 3-1 όπου σημείωσε 2 πόντους. H Cannes βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας ενώ συμπαίκτης του έμπειρου κεντρικού είναι και ο Γάλλος Samica παλιός γνώριμος από την κοινή τους θητεία στον ΠΑΟ.

ΦΡΑΓΚΟΣ-ANDREOLI LATINA- ΙΤΑΛΙΑ :  Τρίτη συνεχόμενη χρονιά για τον νεαρό Έλληνα διεθνή ακραίο στη Serie A και τη Latina και αυτή τη φορά δείχνει να καθιερώνεται ως βασικός. Στην τελευταία του εμφάνιση στη νίκη επί της Molfetta με 3-0 σημείωσε 9 πόντους ενώ και στο παιχνίδι για το CEV Challenge cup με τη Σλοβακική Humenne σημείωσε 15 πόντους και οδήγησε την Latina σε εύκολη νίκη με 3-0.

ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ-RAVENNA- ΙΤΑΛΙΑ : Μεγάλο άλμα στη καριέρα του και για τον νεαρό Εβρίτη ακραίο . Στη Ravenna δεν έχει μεγάλη συμμετοχή μέχρι στιγμής αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η παρουσία του στα γήπεδα της Lega Pallavolo θα του προσφέρει εμπειρίες ανεκτίμητες.

ΦΙΛΙΠΟΒ-JASTRZEBSKI- ΠΟΛΩΝΙΑ : Σε ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης συνεχίζει την καριέρα του ο Γιούρι Φιλίποβ. Στη Jastrzebski που έχει στον πάγκο της τον Ιταλό Lorenzo  Bernardi , ο Φιλίποβ αγωνίζεται κυρίως ως αλλαγή του Masny . Η Πολωνική ομάδα αγωνίζεται και στο CEV Champions league και μάλιστα στον ίδιο όμιλο με την Halkbankspor του Τζούριτς . Οι δυο πρώην συμπαίκτες στον Ολυμπιακό βρέθηκαν αντιμέτωποι, με τον Τζούριτς να βγαίνει νικητής με 3-1 σημειώνοντας και 15 πόντους ενώ ο Φιλίποβ αγωνίστηκε ελάχιστα ως αλλαγή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!