Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καβάφη για τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη γέννησή του θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, την προσεχή Δευτέρα.

Παραστάσεις, διαλέξεις, συνεντεύξεις επί σκηνής, «ζωντανές μεταφράσεις» και μουσικά κομμάτια θα συνδυαστούν, προκειμένου να μεταφέρουν στο κοινό το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού.

Θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ορχάν Παμούκ, η βραβευμένη με Όσκαρ, ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη, οι συγγραφείς Ντάνιελ Μέντελσον (ο οποίος είχε και την ιδέα της διοργάνωσης) και Έντμουντ Κίλι, ο χορογράφος και σκηνοθέτης Δημήτρης Παπαϊωάννου και η ηθοποιός Κάθλιν Τέρνερ.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο φημισμένο «The Town Hall», στην καρδιά του Μανχάταν ανάμεσα στη Μπρόντγουεϊ και την 6η Λεοφώρο. Πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και το PEN American Center.

Το αφιέρωμα στον Καβάφη θα είναι η πρώτη εκδήλωση του νέου κύκλου «Tribute Series» του PEN American Center και σηματοδοτεί την αναβίωση του θεσμού.
tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!