Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Στη λίστα με τα επτά ομορφότερα χωριά της Ευρώπης του CNN περιλαμβάνεται και ένα ελληνικό, το οποίο βρίσκεται στην υπέροχη Φολέγανδρο στο μοναδικό νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Το CNN μάλιστα παραλληλίζει τη Φολέγανδρο με την Σαντορίνη αλλά τη θεωρεί καλύτερη!

«Οι δρόμοι της Σαντορίνης πλημμυρίζουν από κόσμο αλλά στη Φολέγανδρο, ένα κοντινό κυκλαδίτικο νησί, θα βρείτε παρόμοια αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα δρομάκια σε σχιστόλιθο, ασβεστωμένα κτίρια διακοσμημένα με πολύχρωμα λουλούδια, εκκλησάκια με φωτεινούς μπλε τρούλους, χωρίς τα πλήθη...» σημειώνει στο άρθρο του στον διαδικτυακό τόπο του CNN ο συντάκτης της έρευνας.




«Για μια απομονωμένη βουτιά, πηγαίντε στο Κάτεργο, ένα προστατευμένο τμήμα της παραλίας, όπου ήπια, σμαραγδένια κύματα αγκαλιάζουν τη βοτσαλωτή ακτή», προτείνει το CNN.

Τα υπόλοιπα έξι ομορφότερα χωριά της Ευρώπης σύμφωνα με το CNN, είναι το Τέλαρο της Ιταλίας, το Χάλστατ της Αυστρίας, το Μπίμπουρι της Αγγλίας, το Κολμάρ της Γαλλίας, το Ρέινε της Νορβηγίας και το Τελτς της Τσεχίας.
tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!