Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Το εναλλακτικό σχέδιο για την επίτευξη του στόχου των 4.000 απολύσεων μέχρι τέλους του έτους σε περίπτωση που δεν συμπεριληφθούν σε αυτούς όσοι δουν την πόρτα της εξόδου από τις αμυντικές βιομηχανίες επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι 2.700 υπάλληλοι έχουν βρεθεί (πρόκειται για τους 2.000 απολυμένους της ΕΡΤ, 300 επιόρκους και 400 που αποχώρησαν για λόγους υγείας) και αναζητούνται οι υπόλοιποι 1.300 υπάλληλοι που θα συμπληρώσουν τη σχετική λίστα και θα δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2013.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το κενό αυτό θα καλυπτόταν από τους υπαλλήλους που θα απολύονταν μέσα από τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης ΕΑΣ και ΕΛΒΟ και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Δεδομένου ότι το θέμα αυτό παραμένει ανοιχτό, με την Τρόικα να μην έχει απαντήσει ακόμη για το αν δέχεται να προσμετρηθούν οι συγκεκριμένες απολύσεις στις 4.000 που υποχρεούται το κράτος να κάνει μέχρι το τέλος του έτους και το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών να είναι ακόμη στον αέρα, το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης επεξεργάζεται ήδη το plan b, για να καλυφθεί ο συγκεκριμένος στόχος που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της χώρας μας.

Σύμφωνα με το mega το εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει την κάλυψη των 1.300 απολύσεων από τη μείωση του προσωπικού σε όλα τα ΝΠΙΔ και τις Ανώνυμες Εταιρίες του Δημοσίου, καθώς και κλείσιμο των ΝΠΙΔ και Α.Ε. που είναι κοστοβόρα και δεν έχουν σκοπό ύπαρξης.

http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!