Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι επιστήμονες ανά τον κόσμο προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τον λόγο, που τα νεαρά ζώα αναρρώνουν πολύ πιο γρήγορα από τα ενήλικα.
Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ότι η επούλωση των πληγών όπως και η ανάπτυξη της γούνας επιταχύνθηκε. Επίσης επιδιορθώθηκαν ιστοί στο αυτί αφού τραυματίστηκαν.
Αιτία, το γονίδιο με την ονομασία  «Lin28a» το οποίο θεωρείται η «πηγή της νιότης». Η δράση του γονιδίου αυτού είναι ιδιαίτερα ενεργή στα έμβρυα, όμως μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Το «Lin28a» είναι θαυματουργό, αφού αυξάνει την παραγωγή των διαφόρων ενζύμων του μεταβολισμού και ενισχύει τις διαδικασίες του.
Αυτό που πιστεύουν οι επιστήμονες της ιατρικής Σχολής του Harvard, είναι ότι με ην ενεργοποίηση του συγκεκριμένου γονιδίου στα ενήλικα άτομα, θα μπορέσουν να επιταχύνουν την επούλωση των πληγών μετά από χειρουργικές επεμβάσεις.
«Μπορεί να είναι δυνατή και παραγωγή φαρμάκου που έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το γονίδιο» δήλωσε ο ερευνητής George Daley και πρόσθεσε «Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά το Lin28a μπορούσε να αποτελέσει μέρος ενός κοκτέιλ θεραπείας που παρέχει στους ενηλίκους την ταχύτατη επιδιόρθωση των ιστών που παρατηρείται σε νεαρά ζώα. Το γιατί όμως μερικά ζώα μπορούν να αναπλάσουν πλήρως τα όργανα όταν άλλα δεν μπορούν, αποτελεί ένα μακροχρόνιο μυστήριο της βιολογίας».
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!