Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013


Η Μπάγερν Μονάχου ισοφάρισε το ρεκόρ νικών σε ένα έτος μετά από το 2-0 επί της Μπράουνσβαϊγκ για την 14η αγωνιστική της Bundesliga. Η Ντόρτμουντ λύγισε την αντίσταση της Μάιντς στο τέλος, ενώ η Λεβερκούζεν επιβλήθηκε άνετα της Νυρεμβέργης στο ντεμπούτο του Κώστα Σταφυλίδη.
Δεν τα κατάφερε η περσινή φιναλίστ Ευρώπης, δεν τα κατάφερε η πρωταθλήτρια Ρωσίας, ποια τύχη θα μπορούσε να έχει η "νεοφώτιστη"Μπράουνσβαϊγκ; Την απάντηση έδωσε ο Άριεν Ρόμπεν μόλις στο 2ο λεπτό, ανοίγοντας τον δρόμο για την... αναμενόμενη νίκη 2-0 τηςΜπάγερν Μονάχου, που σε 18 αναμετρήσεις εντός έδρας δεν έχουν ηττηθεί ποτέ από τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Δύο μπαλιές πάνω από την άμυνα των φιλοξενουμένων απέφεραν και τα δύο τέρματα του Ολλανδού εξτρέμ, που έφτασε τα 50 σε 90 αναμετρήσεις στην Bundesliga.
Από εκεί και πέρα, το ανελέητο passing game των παικτών του Πεπ Γκουαρδιόλα, προεξάρχοντος του Τιάγο Αλκάνταρα που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό επιτυχημένων μεταβιβάσεων, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Άιντραχτ. Η Μπάγερν σκόραρε για 50ό σερί παιχνίδι πρωταθλήματος και ισοφάρισε ακόμα ένα ρεκόρ πρωταθλήματος, αυτό των 28 νικών σε ένα έτος, που κρατάει από το 2005.
Μπάγερν Μονάχου (4-1-4-1): Νόιερ, Ραφίνια, Βαν Μπούιτεν, Ντάντε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Τιάγο, Κρόος, Μίλερ (57' Μάντζουκιτς), Γκέτσε
Μπράουνσβαϊγκ (4-3-2-1): Νταβαρί, Ελαμπντελαουί, Μπίτσακτσιτς, Ντογκάν, Τόιερκαουφ, Καλιγκιούρι (79' Οέρλ), Κρατς, Μπόλαντ, Μπελαραμπί, Τζάκσον (59' Κόρτε), Κουμπελά
Άλλοτε ηγέτης της άμυνας της Μάιντς και μετέπειτα προπονητής ο ένας. Ο άλλος έκανε ντεμπούτο ως παρτενέρ του πρώτου στα στόπερ. Γίργκεν Κλοπ και Μάνουελ Φρίντριχ αντιμετώπισαν για πρώτη φορά από κοινού την πρώην ομάδα τους και το αποτέλεσμα, ήταν τόσο αγχωτικό, όσο και σημαντικό. Η Ντόρτμουντ έφυγε με τη νίκη 3-1 και παρέμεινε ζωντανή στην όποια μάχη έχει μείνει να δώσει για τον τίτλο της Bundesliga. Πρωταγωνιστής σε αυτό το ματς, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, αφού από τα πόδια του άρχιζαν όλες οι επιθέσεις των φιλοξενουμένων. Πρώτος στις προσπάθειες για πάσες (89) και στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις (63, 20 περισσότερες από τον επόμενο), ήταν ο οργανωτής της Μπορούσια που λόγω ελλείψαν και απροόπτων (τραυματίστηκε ο Σβεν Μπέντερ στο 1ο ημίχρονο), αγωνίστηκε με σχήμα 4-3-3.
Το σκορ άργησε να ανοίξει στο ματς, αλλά εκκίνησε ένα εντυπωσιακό 20λεπτο. Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ευστόχησε σε εκτέλεση φάουλ και έβαλε μπροστά στο σκορ την Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Τόμας Τούχαλ, στο υπ' αριθμόν 150 παιχνίδι του στη Bundesliga, ισοφάρισε με πέναλτι στο 74' με τον Έρικ Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ, αλλά η απάντηση ήρθε άμεσα και με τον ίδιο τρόπο από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που αποκατέστησε το προβάδισμα των φιλοξενουμένων, το οποίο αυξήθηκε ξανά με πέναλτι του Πολωνού στις καθυστερήσεις.
Μάιντς (4-2-3-1): Κάριους, Πόσπεχ, Μπελ, Νοβέσκι, Παρκ, Γκάις, Σότο, Πόλτερ (89' Ζέλερ), Ζίμλινγκ (63' Μάλι), Μίλερ (46' Τσούπο Μότινγκ), Οκαζάκι
Ντόρτμουντ (4-1-2-3): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Φρίντριχ, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ, Μπέντερ (33' Σαχίν), Γκρόσκροϊτς, Μπλαστσικόφσκι (46' Κελ), Ομπαμεγιάνγκ, Λεβαντόφσκι, Ρόις (46' Μεχιταριάν)
Η Λεβερκούζεν άφησε πίσω της την εντός έδρας συντριβή από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε μία σημαντική ψυχολογική τόνωση μετά από τη νίκη της με 3-0 επί της ουραγού Νυρεμβέργης. Η απουσία του Σίντνεϊ Σαμ δεν προβλημάτισε τον Σάμι Χίπια, αφού οι υπόλοιποι παίκτες της επίθεσης, οι Χέουνγκ Μιν Σον και Στέφαν Κίσλινγκ μοιράστηκαν την ευθύνη και οδήγησαν τους γηπεδούχους σε μία πολύ εύκολη επικράτηση.
Ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό, ο 2ος σκόρερ της φετινής χρονιάς τον μιμήθηκε με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου και ο Σον διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 77ο λεπτό της συνάντησης. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τέτοια που Φινλανδός προπονητής έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Σταφυλίδη να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, αντικαθιστώντας τον Γκονσάλο Κάστρο στο 83ο λεπτό.
Λεβερκούζεν (4-3-2-1): Λένο, Ντονάτι, Βόλσαϊντ, Σπάχιτς, Τζαν, Μπέντερ (72' Ράιναρτς), Ρόλφες, Κάστρο (83' Σταφυλίδης), Χέγκελερ, Σον (78' Κρουζ), Κίσλινγκ
Νυρεμβέργη (4-2-3-1): Σάφερ, Τσάντλερ, Νίλσον, Πόγκατετς, Πλάτενχαρντ, Φραντς, Χασέμπε, Φόιλνερ, Κιγιοτάκε (68' Πέκχαρτ), Χλούσεκ (74' Έσβαϊν), Ντέρμιτς (46' Γκιντσέκ)

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!