Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η σκηνή «Here's Johnny» από την «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ είναι και επισήμως η πιο τρομακτική σκηνή κινηματογραφικής ταινίας, όπως αποκάλυψε μελέτη.
Η ιστοσελίδα «Play.com» πραγματοποίησε έρευνα και ρώτησε 10.000 χρήστες να βρουν δέκα ταινίες που τρομάζουν πιο πολύ τους θεατές. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια παλμογράφων, κατέγραψε ποιες σκηνές τους έκαναν να καρδιοχτυπήσουν περισσότερο.
Συνεπώς στην πρώτη θέση βρίσκεται η «Λάμψη» του Κιούμπρικ, ενώ ακολουθεί ο «Εφιάλτης στο δρόμο με τις Λεύκες» και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο «Εξορκιστής».
Οι πιο τρομακτικές σκηνές υπολογίστηκαν ταυτοποιώντας το ποσοστό αύξησης καρδιακών παλμών των θεατών. Η σκημή «Here's Johnny», κατά την οποία ο Τζακ Νίκολσον ξεπροβάλλει απο τη χαραμάδα μιας πόρτας που την προκάλεσε με αξίνα, αυξάνει τους παλμούς κατά 28,2%.
Αντιστοίχως, στον «Εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες» η πιο φρικιαστική στιγμή, όπου η Νάνσι Τόμσον φέρνει τον Φρέντι Κρούγκερ από το όνειρό της στον πραγματικό κόσμο, αυξάνει το μέσο όρο καρδιακών παλμών κατά 26,7%.
Οσο για τον «Εξορκιστή», οι παλμοί ανεβαίνουν κατά 24,8% στη σκηνή όπου η Κριστίν ΜακΝιλ προσπαθεί να διαπιστώσει από πού προέρχεται ο παράξενος θόρυβος στη σοφίτα του σπιτιού της.
«Είναι ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς πόσο κοντά βρίσκονται οι τρεις κορυφαίες ταινίες, ως προς τις τρομακτιές σκηνές τους», είπε ο Σίνγκο Μουρακάμι, διευθύνων σύμβουλος της «Play.com».
Οι δέκα πιο τρομακτικές ταινίες όπως ψήφισαν οι χρήστες της σελίδας «Play.com»:
1. Η Λάμψη (1980)
2. Ο Εξορκιστής (1973)
4. Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες (1984)
5. Ring (aka Ringu) (1998)
6. Η σιωπή των αμνών (1990)
7. Poltergeist (1982)
8. Παγιδευμένη Ψυχή (Insidious - 2010)
9. Halloween (1978)
10. Σε βλέπω (Saw - 2004)

Πηγή: iefimerida.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!