Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

 Έχει διαστάσεις μικρότερες από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Είναι ηλεκτρικό, μεταφέρει δύο άτομα και θα αποτελέσει πραγματική επανάσταση αν καταφέρει να μπει στην μαζική παραγωγή. Ο λόγος για το EN-V της GM (Vid)
Ούτε τα " έξυπνα " αυτοκίνητα , ούτε τα μικροσκοπικά οχήματα ( όπως το Smart) αποτελούν κάτι το πραγματικά νέο και ξεχωριστό. Το GM EN- V ή  “Electric Networked Vehicle” είναι ένα πρωτότυπα που στόχο έχει να συνδυάσει τις δύο τάσεις δημιουργώντας κάτι ρηξικέλευθο.

Το φουτουριστικό όχημα έχει το ήμισυ του μήκους οποιουδήποτε άλλου αυτοκινήτου θα βρείτε σήμερα στο δρόμο , συμπεριλαμβανομένου και του Smart. Λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και σχεδιάζεται για να οδηγείτε χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό από ενσωματωμένους αισθητήρες οι οποίοι βρίσκονται σε εκτεταμένη δικτύωση με τα φανάρια, άλλα και τα άλλα αυτοκίνητα, και φυσικά με το σύστημα GPS .
Ουσιαστικά λοιπόν το EN-V, είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει όλη εκείνη την τεχνολογία ενός αυτοοδηγούμενου οχήματος. Αυτό που μένει για τον κάτοχό του, είναι να αποφασίσει αν θέλει να πιάσει το τιμόνι, ή να αφήσει τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο του EN-V να τον πάει στον προορισμό τον οποίο έχει αναγράψει στο σύστημα πλοήγησης. Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα είναι μια καινοτομία η οποία τον τελευταίο καιρό εξελίσσεται συστηματικά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η GM. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα "cruise control" το οποίο πέρα από την σταθερή ταχύτητα, αναλαμβάνει να οδηγήσει το αυτοκίνητο από ένα σημείο σε κάποιο άλλο, χωρίς να απαιτείται ο ανθρώπινος παράγοντας.





http://news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!