Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα, στο σύστημα συλλογής αποδείξεων, Οι νέες ρυθμίσεις που προωθούνται από το... υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την αρχή του 2014. Σύμφωνα με το σχέδιο, όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους με ελεύθερους επαγγελματίες πλαστικό χρήμα, θα εξασφαλίζουν μείωση φόρου μεταξύ 30% και 40%. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», οι συναλλαγές θα πρέπει να γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή με την «κάρτα αποδείξεων», όπως την έχει ονομάσει το υπουργείο. Σε πρώτη φάση το μέτρο θα αφορά αποδείξεις από γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και δικηγόρους και υπολογίζεται πως η συνολική πρόσθετη ωφέλεια για τους φορολογουμένους θα κυμανθεί μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια θα επεκταθεί σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες. 

 Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να έχει θέσει ως στόχο τη διάδοση της «φοροκάρτας» αλλά και την προμήθεια εκ μέρους των επαγγελματιών ειδικών μηχανημάτων υποδοχής καρτών (POS). Οι επαγγελματίες που δεν θα έχουν POS με το νέο σύστημα θα πρέπει να δηλώνουν κάθε μέρα σε ειδική εφαρμογή του TAXIS τα στοιχεία του πελάτη τους όπως ΑΦΜ, αξία συναλλαγών, αριθμός φοροκάρτας.

Με το νέο μοντέλο οι φορολογούμενοι δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να συλλέγουν για παράδειγμα αποδείξεις από σούπερ μάρκετ ή αλυσίδες καταστημάτων που κατά κανόνα εκδίδουν αποδείξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!